Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Δίνουμε μάχη για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Δίνουμε μάχη για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις
Κυρίαρχος στόχος της κυβέρνησης να έρθει η ανάπτυξη και να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά τόνισε ο κ.Καμμένος
Την θέση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει μάχη για να μην υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις και να προφυλαχθούν οι ασθενέστεροι» διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Σε δηλώσεις του στον Alpha 9.89 ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι «εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας γιατί οι μειώσεις τους έφτασαν ήδη άνω του 60%».
Σχολιάζοντας τα περί κυβερνητικής δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά του συμφώνου συμβίωσης ο κ. Καμμένος είπε ότι «αδικείται ο κ. Σεραφείμ»
«Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται για απόφαση της ιεραρχίας.
Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους.
Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος» είπε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας πως η Εκκλησία δεν είναι ακραία ούτε ομοφοβική.
Ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι δεν εγκαταλείπει την ιδέα για τη στράτευση γυναικών και τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που συζητείται για πρώτη φορά, είχε τεθεί το θέμα και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για την παλλαϊκή άμυνα».
«Κυρίαρχος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει η ανάπτυξη, να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά.
Έχουμε καλούς δείκτες, έχει γίνει καλή δουλειά πχ στον τουρισμό από την Έλενα Κουντουρά.
Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι η οικονομία εξαρτάται από την ψυχολογία των πολιτών.
Πρέπει επίσης να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες, αυτή τη στιγμή στα σεντούκια υπάρχουν 45 δισ. και 160 δισ. στο εξωτερικό, να φορολογηθούν όσα δεν φορολογήθηκαν.
Να πάρει μπρος η αγορά, να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στους πολίτες» υποστήριξε ο κ.Καμμένος.
Όπως είπε, «πρέπει να γίνουν επενδύσεις, τομείς του δημοσίου πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα και μέρος της ακίνητης περιουσίας.
Και στην αμυντική βιομηχανία και στον τουρισμό, πρέπει να είμαστε πιο ελαστικοί.
Βασικός συντελεστής είναι το θέμα της φορολογίας, δεν μπορεί να είναι διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις χώρες που συνορεύει η χώρα μας, πρέπει να είναι δίκαιη η φορολογία.
Με τις επενδύσεις θα αντιμετωπιστεί η ανεργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης