Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δανέλλης (Ποτάμι): Το όποιο σχέδιο για το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει, εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη

Δανέλλης (Ποτάμι): Το όποιο σχέδιο για το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει, εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη
Η οριστική λύση του ασφαλιστικού βρίσκεται στην παραγωγή εθνικού πλούτου τόνισε ο βουλευτής του Ποταμιού
Την θέση ότι εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη, το όποιο σχέδιο για το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπ. Δανέλλης, επισημαίνοντας ότι η οριστική λύση βρίσκεται στην παραγωγή εθνικού πλούτου.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο Fm ο κ.Δανέλλης υποστήριξε ότι «αν δεν παράγουμε εθνικό πλούτο, αν δεν δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για ουσιαστική απάντηση.
Σε ένα, σε δύο, σε τρία χρόνια θα το έχουμε μπροστά μας πάλι υπό κατάρρευση, όποια λύση και αν δώσουμε σήμερα».
Ο βουλευτής του Ποταμιού απέδωσε τα βασικά αίτια της κατάρρευσης του ασφαλιστικού στο δημογραφικό, στην αύξηση της ανεργίας και στο γεγονός ότι κάθε κοινωνική ομάδα επιτύγχανε ευνοϊκή μεταχείριση, εκμεταλλευόμενη τις πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε κυβέρνηση.
«Σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετώπισαν προβλήματα με το ασφαλιστικό, πιθανόν μικρότερης κλίμακας, εμείς δεν έχουμε πλέον και τον απαραίτητο χρόνο να μεταρρυθμίσουμε το ασφαλιστικό με ένα διάλογο κοινωνικό» τόνισε ο κ.Δανέλλης, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις, οι κοινωνικοί φορείς, αλλά και οι ασφαλισμένοι απέφευγαν να αντιμετωπίσουν εδώ και δεκαετίες το ασφαλιστικό.
Επιπλέον, ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι έστω και τους τελευταίους, ελάχιστους - όπως είπε - μήνες, που είχε στη διάθεσή της η χώρα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό, δεν ήρθε σε ουσιαστικό διάλογο.
«Ουσιαστικό διάλογο και όχι με την ανακοίνωση ότι αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο καταλήξαμε.
Και σε καλώ στο όνομα της υπευθυνότητας και της εθνικής αίσθησης ευθύνης να το ψηφίσεις.
Δεν είναι ορθόδοξο ως προς την επίτευξη της συνεννόησης κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο κ.Δανέλλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης