Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Ανάγκη να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την παραμονή της σε ελληνικά χέρια

Λαφαζάνης (ΛΑ.Ε): Ανάγκη να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την παραμονή της σε ελληνικά χέρια
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, συναντήθηκε με το Προεδρείο του Δ.Σ του Συλλόγου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής
Την πλήρη αντίθεση του στον αφελληνισμό της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και στο ξεπούλημα της σε ξένα χέρια, όπως η Γερμανική Ergo, εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης, μαζί με τη Δέσποινα Σπανού και την Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου,  συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Δ.Σ του Συλλόγου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Συκαμιά, την Αντιπρόεδρο Ειρήνη Ζαμπάτη και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Ιάκωβο Τζανίνη.
Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου των εργαζομένων της ΑΤΕ Ασφαλιστικής εξέθεσε στην αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε την κρίσιμη φάση που διανύει η εταιρεία και τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί στην ΑΤΕ Ασφαλιστική η ρευστότητα σχετικά με το ιδιοκτησιακό μέλλον της.
Ο κ. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων για την ενημέρωση, τόνισε ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική, παρά την υπονόμευση που υπέστη και υφίσταται από τις επιλογές των κυβερνήσεων και τελευταία, μετά την μεταβίβαση της, από την Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζει να είναι μια κραταιά και ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση.
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε αποδοκίμασε έντονα την τακτική απαξίωσης,την οποία κλιμακώνει η Τράπεζα Πειραιώς απέναντι στην ΑΤΕ Ασφαλιστική και την αβεβαιότητα που διατηρεί ως προς το μέλλον της.
Υπογράμμισε τις πελώριες ευθύνες που αναλαμβάνει γι' αυτό όχι μόνο η διεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και η κυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο συμμετέχει ουσιαστικά στο μετοχικό κεφάλαιο και τη διεύθυνση της Τράπεζας.
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρισθεί γρήγορα το μέλλον της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με την παραμονή της τελευταίας σε ελληνικά χέρια και με κεντρικό το ρόλο του ελληνικού δημοσίου στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην πορεία και στον προσανατολισμό της εταιρείας, ο οποίος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοινωνικός και επωφελής για τους πολίτες.
Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την πλήρη και ριζική του αντίθεση στο ξεπούλημα και τον αφελληνισμό γενικότερα του ασφαλιστικού κλάδου.
Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη προστασίας των εργασιακών σχέσεων σε αυτόν και κατάργησης του ''δουλεμπορικού'' καθεστώτος της επινοικίασης εργαζομένων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενώ επανέλαβε τη θέση της ΛΑ.Ε για την απόλυτη ανάγκη εθνικοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προκειμένου το τελευταίο να διαδραματίσει, με μια άλλη φιλολαϊκή κυβέρνηση, ένα πραγματικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης