Τελευταία Νέα
Πολιτική

Constancio (ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση τελείωσε - Mια χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί νόμιμα από το ευρώ

Constancio (ΕΚΤ): Η ελληνική κρίση τελείωσε - Mια χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί νόμιμα από το ευρώ
Οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη αποδυναμώνει την νομισματική ένωση ως σύνολο και επιφέρει επιπρόσθετα βάρη για τις υπόλοιπες χώρες, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ
Η ελληνική κρίση τελείωσε, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Boersen Zeitung o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio.
Παράλληλα, τόνισε ότι μια χώρα δεν μπορεί να εκδιωχθεί με νόμιμο τρόπο από το ευρώ.
«Μόνο μια χώρα μπορεί να αποφασίσει η ίδια αν θα φύγει από το ευρώ, δεν μπορεί να εκδιωχθεί νόμιμα αν και μπορεί να ασκηθεί πίεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Constancio.
Ακόμη, στην συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΤ, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για πιθανή έξοδο κάποιας χώρας από το ευρώ αποδυναμώνει την νομισματική ένωση ως σύνολο και επιφέρει επιπρόσθετα βάρη για τις υπόλοιπες χώρες.
«Ευτυχώς η ελληνική κρίση πέρασε», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Αθήνα έχει μείνει πίσω στην εφαρμογή του προγράμματος, ο κ. Constancio επεσήμανε ότι υπάρχει μια συμφωνία και είναι ευθύνη τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων κρατών της ευρωζώνης να την τηρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης