Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη (κυβ. εκπρόσωπος): Η λύση στο Ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων – Όχι η μείωση των συντάξεων

Γεροβασίλη (κυβ. εκπρόσωπος): Η λύση στο Ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων – Όχι η μείωση των συντάξεων
Η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα τόνισε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η μείωση των συντάξεων διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
«Η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων.
Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν, ήδη, μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!.
Κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών, με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές» τονίζει σε ανακοίνωση της η κα.Γεροβασίλη.
Σημειώνεται πως σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα «Τα Νέα» υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ, σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν δεχθούν την πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης