Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Oι αλλαγές των συνθηκών γίνονται με διαφορετικές διαδικασίες από τις αλλαγές κανονισμών, όπως εκείνου της Frontex

Κοτζιάς: Oι αλλαγές των συνθηκών γίνονται με διαφορετικές διαδικασίες από τις αλλαγές κανονισμών, όπως εκείνου της Frontex
Σε μία τριμερή συνάντηση ανάμεσα σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα, ο ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως καλό να συμμετέχει η Ε.Ε. στο ανώτατο δυνατό επίπεδο
«Μία αλλαγή συνθήκης δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς απαιτείται ομοφωνία και διακυβερνητική διάσκεψη, πίσω από την αλλαγή ενός κανονισμού».
Αυτό τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τη νέα συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι αλλαγές των συνθηκών γίνονται με διαφορετικές διαδικασίες απ’ ότι οι αλλαγές των κανονισμών, όπως εκείνου της Frontex».
Ο έλληνας ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα υπέρ της ανάπτυξης μιας δημοκρατικής ΕΕ με κοινά σύνορα».
Παράλληλα, θυμίζει ότι κάθε μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή είναι καλοδεχούμενο, «αρκεί να μην γίνεται στο πόδι και να μην παραβιάζει τις συνθήκες της ΕΕ, στην περίπτωσή μας τα άρθρα 72 και 79 της Συνθήκες της Λισαβόνας».
Ερωτηθείς εάν θα γίνει τελικά η τριμερής συνάντηση στη Χίο ανάμεσα σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα, ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει πως σε μια τέτοια συνάντηση, που θα αφορά στις ροές προσφύγων, είναι καλό να συμμετέχει η Ε.Ε. στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.
Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών καλεί τα Σκόπια να εκπληρώσουν την απαίτηση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και να συμβάλουν στην επίλυση του ονοματολογικού με τόλμη, συνέπεια, περισσότερη διάθεση για ουσιαστικό διάλογο και να επιδείξει ικανότητα της κουλτούρας έντιμων συμβιβασμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης