Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση

Τσακαλώτος (ΥΠΟΙΚ): Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση
«Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 
Την άποψη ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια και φορώντας το σύμβολο υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων στο πέτο.
Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να συνδυάσει τις πάγιες θέσεις των κινημάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς, με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, την δράση του Πάνου Λάμπρου και δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην αριστερά και στις αρχές του φιλελευθερισμού», διευκρινίζοντας «έχω ακούσει απαξιωτικές κριτικές για τον Πάνο Λάμπρου γιατί υπερασπίζεται φιλελεύθερες αρχές, όπως ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους, το τεκμήριο της αθωότητας».
«Ο σύντροφος Λάμπρου και οι άλλοι του δικτύου έσωσαν την παρτίδα όταν οι φιλελεύθεροι σφύριζαν αδιάφορα», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
Στη συνέχεια τόνισε ότι όταν το κράτος διατηρεί τις διακρίσεις και στιγματίζει κοινωνικές ομάδες, τότε καλλιεργεί τον ρατσισμό.
«Το ελληνικό κράτος -το φιλελεύθερο κράτος- δεν μπορεί να στιγματίσει μια σεξουαλική προτίμηση», είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί».
Παράλληλα ανέφερε πως «ο ρατσισμός που τον βλέπουμε καθημερινά είναι γιατί εκ των προτέρων τους έχει στιγματίσει το κράτος.
Ελπίζω με αυτό το νομοσχέδιο να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.
Το κράτος πρέπει να είναι φιλελεύθερο και εμείς οι αριστεροί θα κάνουμε την πραγματική μας δουλειά για εμβάθυνση των δικαιωμάτων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης