Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η Merkel προκάλεσε πραξικόπημα έναντι της Ελλάδας – Πρόσωπο της χρονιάς η ηρωίδα των Κούρδων

Βαρουφάκης: Η Merkel προκάλεσε πραξικόπημα έναντι της Ελλάδας – Πρόσωπο της χρονιάς η ηρωίδα των Κούρδων
Ο Γ. Βαρουφάκης αναγνωρίζει τη συνεισφορά της Merkel στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία, ωστόσο ασκεί κριτική στη στάση της έναντι της Ελλάδας
Το δικό του πρόσωπο της χρονιάς για το 2015 επέλεξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με αφορμή την ανάδειξη της Καγκελαρίου Merkel ως σημαντικότερη προσωπικότητα του 2015 από το περιοδικό Time.
O Γ. Βαρουφάκης επιλέγει ως «πρόσωπο της χρονιάς» την Nalin Afrin (πραγματικό όνομα Mayssa Abdo), η οποία ηγείται της αντίστασης των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι.
Σχολιάζοντας την ανάδειξη της Merkel, ο Γ. Βαρουφάκης αναγνωρίζει τη συνεισφορά της στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τη Συρία, ωστόσο ασκεί κριτική στη στάση της έναντι της Ελλάδας και την Ευρώπης.
Όπως σημειώνει, η Merkel απέτυχε να οδηγήσει την Ευρώπη στην αναγνώριση της μη βιωσιμότητας του οικοδομήματος της Ευρωζώνης, γεγονός που προκάλεσε πραξικόπημα έναντι της ελληνικής δημοκρατίας, ένα τρίτο – μη βιώσιμο – δανειακό πρόγραμμα και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο αυταρχισμού στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης