Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα σπάσει τη νοοτροπία του Αθηνοκεντρικού κράτους

Κουίκ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα σπάσει τη νοοτροπία του Αθηνοκεντρικού κράτους
Δηλώσεις του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της περιοδείας στη Δ. Μακεδονία
«Αυτή η κυβέρνηση θα σπάσει τη νοοτροπία του Αθηνοκεντρικού κράτους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης περιοδείας στους 4 νομούς της Δυτικής Μακεδονίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.
Η περιοδεία ήταν σχεδιασμένη για την αποτύπωση περιβαλλοντικών ζητημάτων, για τα οποία ζητούν λύσεις οι Αυτοδιοικητικές Αρχές Α’ και Β’ βαθμού.
Πριν την αναχώρηση του από τα Γρεβενά, τελευταίος σταθμός της περιοδείας, ο κ. Κουίκ δήλωσε «στα δημοσιογραφικά μου χρόνια κατηγορούσα την κάθε κυβέρνηση, ότι λειτουργούσε ως κράτος της Αθήνας και όχι ως κράτος όλης της Ελλάδας.
Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τέλος σε αυτήν την Αθηνοκεντρική νοοτροπία δεκαετιών, η οποία έχει ερημώσει την ύπαιθρο.
Βγαίνουμε έξω από τα Υπουργεία, συναντάμε Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και Φορείς, συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές, ακούμε, σημειώνουμε και προωθούμε για λύση όλα τα θέματα που μας τίθενται».
Όπως είπε, «είναι σαφής η εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες.
Ως μέλος της κυβέρνησης και ακολουθώντας τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχω ήδη επισκεφθεί τους περισσότερους νομούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
Έχουν ήδη βρει απαντήσεις ή δρομολογούνται λύσεις, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου».
Ακόμη, ανέφερε ότι για τα αποτελέσματα αυτής της περιοδείας θα ενημερώσει αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου  και τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος όπως είπε ο κ. Κουίκ, « βάζει προτεραιότητες στο να «ξεκολλάνε» εκείνα τα ζητήματα, που προκαλούν ανάσχεση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, ξεκινώντας από την πρωτογενή παραγωγή και κυρίως τους νέους αγρότες».
Σημειώνεται ότι τον Τέρενς Κουίκ συνόδευε το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου, σύνδεσμος του Γραφείου του Υφυπουργού με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης