Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Είναι δύσκολο να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα από οριακές πλειοψηφίες

tags :
Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Είναι δύσκολο να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα από οριακές πλειοψηφίες
«Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Είναι πολύ δύσκολο να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα από οριακές πλειοψηφίες», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
Όπως είπε, οι 155 έγιναν 153, ενώ «η χώρα χρειαζόταν και χρειάζεται μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης φίλο-ευρωπαϊκών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, με μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία για διαρθρωτικές αλλαγές».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε, « η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την απλή αναλογική και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών που ήταν διαχρονικά και προεκλογικά θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει καμία τέτοια συζήτηση.
Όταν δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία και προγραμματική ατζέντα η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».
Για το λεγόμενο “παράλληλο πρόγραμμα”, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε «δεν είδα κανένα παράλληλο πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παρουσιάσει διάφορες υποσχέσεις-δεσμεύσεις σε πολλά ζητήματα.
Αυτά δεν υπήρχαν στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».
Δεν υπήρχε η δημόσια διαβούλευση ούτε καν των δύο ημερών, ούτε η έκθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ούτε η κοστολόγηση από το γενικό λογιστήριο του κράτους, όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία για να εισαχθεί ένα νομοσχέδιο έλειπαν».
Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα πρέπει να τηρούνται δεν είναι a la carte», συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο που δεν είχε ούτε τις τυπικές προϋποθέσεις εισαγωγής στη Βουλή».
Καθήκον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως είπε, « ήταν να προστατέψει τη δημοκρατική διαδικασία».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε «θα τοποθετηθούμε για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» όταν και αν επανέλθει στη Βουλή καθώς δεν έχει πάρει συγκεκριμένη ημερομηνία συζήτησης ενώ θα μπορούσε αυτό να γίνει.
Πάντως σε άρθρα και διατάξεις που αφορούν ένα πελατειακό κράτος και όχι ένα κράτος δικαίου εμείς θα είμαστε απέναντι».
Για το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πέρασε στην ολομέλεια «επειδή ψηφίσαμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, και άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εμείς κάνουμε το καθήκον μας της προγραμματικής αντιπολίτευσης όμως δεν θα δεχθούμε απαράδεκτα και άσχετα άρθρα που φέρνει η κυβέρνηση σε αυτό το νομοσχέδιο που περνάει με τις δικές μας ψήφους.»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης