Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση Φλαμπουράρη για την Διάτμηση - Μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο με συκοφάντησαν

Η απάντηση Φλαμπουράρη για την Διάτμηση -  Μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο με συκοφάντησαν
Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στη Βουλή για την Διάτμηση
Για άλλη μία φορά το τρίγωνο της αμαρτίας,  το οικονομικό, το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα, έπαιξε πάλι τον ρόλο του, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης απαντώντας στη Βουλή σε επερώτηση της ΝΔ, σημειώνοντας ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου και με συμβολαιογραφική πράξη, αποχώρησε από την κατασκευαστική «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ».
Ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «για άλλη μία φορά το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε πάλι τον ρόλο του- το οικονομικό, το μιντιακό και το πολιτικό σύστημα συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν και συνεχίζουν να αναπαράγουν πρόβλημα που δεν έχει περιεχόμενο».
Απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση του, αλλά και σε δημοσιεύματα που αφορούν υποθέσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών, όπως του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, αλλά και παλαιότερες υποθέσεις, όπως της μητέρας της Νάντιας Βαλαβάνη ή του Παύλου Χαϊκάλη, σημείωσε  «σε ποια στοιχεία στηριχθήκατε και διαμορφώσατε την ερώτηση;
Ό,τι αναφέρεται μέσα δεν έχει σχέση με την αλήθεια.
Θα περίμενα ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει μία συμπεριφορά που να μην υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα, την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να υπάρξει μία διέξοδος στη δύσκολη φάση που είναι η κοινωνία».
Και συνέχισε λέγοντας «είμαι σε θέση να ακούω και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ κριτικές, μόνο που πρέπει να στηρίζονται σε στοιχεία, και όχι σε αυτά που αναφέρονται σε διάφορα συγκροτήματα μέσων μαζικής επικοινωνίας, που ελέγχονται και για την πιστότητα όσων γράφουν και για την ποιότητά τους.
Δεν θα ήθελα να πω ότι το "τρίγωνο της αμαρτίας", οικονομικό μηντιακό και πολιτικό σύστημα, για άλλη μία φορά έπαιξε το ρόλο του και συνεχίζει να αναπαράγει ένα πρόβλημα που δεν έχει κανένα περιεχόμενο».
Περαιτέρω, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στην οποία συμμετείχε έγινε νόμιμα και έγκαιρα, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση «συμπεριφορά που υποβαθμίζει το πολιτικό σύστημα».
Επανέλαβε ότι είχε μεταβιβάσει αρχικά τις μετοχές τις οποίες κατείχε στην τεχνική εταιρεία από τον περασμένο Ιανουάριο, μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού, και ότι στις 25 Σεπτεμβρίου προχώρησε σε συμβολαιογραφική πράξη που αποδεικνύει ότι δεν είναι πια κάτοχος των μετοχών.
Μάλιστα, χαρακτήρισε «ψέματα» τα αναφερόμενα στην ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ.
Ακόμη, διέψευσε την καταγγελία του Αλέξη Μητρόπουλου ότι τον απείλησε με τον ΣΔΟΕ.
Όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, «ούτε τον συνάντησα, ούτε τον είδα, ούτε υπάρχει περίπτωση να μιλήσω εγώ έτσι σε συνάδελφο ή υποψήφιο βουλευτή».
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την πλευρά του τόνισε πως «τους δημοφιλείς πρωθυπουργούς τούς χτυπούν μέσω του περιβάλλοντός τους», ενώ χαρακτήρισε την κίνηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επιχείρηση φθοράς» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με επιθέσεις κατά στενών συνεργατών του.
Κάνοντας αναφορά στις καταγγελιών της ΝΔ κατά του κ. Φλαμπουράρη, είπε ότι αυτές «θα κριθούν και από τον έλεγχο που κάνουν οι ορκωτοί λογιστές στα συμπληρωματικά πόθεν έσχες», συμπληρώνοντας ότι «θα έχουμε ένα πρώτο πόρισμα στις αρχές του χρόνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης