Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κοτζιά με τον σκοπιανό ΥΠΕΞ, Nikola Poposki – Κοτζιάς: Αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό για το όνομα

Συνάντηση Κοτζιά με τον σκοπιανό ΥΠΕΞ, Nikola Poposki – Κοτζιάς: Αναζητούμε έναν έντιμο συμβιβασμό για το όνομα
ΠΓΔΜ και Ελλάδα πρέπει να ανέβουν ένα βουνό για να λυθεί το θέμα της ονομασίας, τόνισε από την πλευρά του ο σκοπιανός υπουργός
Το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον σκοπιανό ομόλογό του, Nikola Poposki, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη αξιωματούχου από την ΠΓΔΜ εδώ και 15 χρόνια στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και οι δύο πλευρές αναζητούν έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα καταπολεμά τον ακραίο εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και από τις δύο μεριές.
Από την πλευρά του, ο Nikola Poposki τόνισε ότι ΠΓΔΜ και Ελλάδα πρέπει να ανέβουν ένα βουνό προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στις θέσεις των δύο χωρών.
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα μετά τις δηλώσεις την Τετάρτη, του σκοπιανού πρωθυπουργού, Nikola Gruevski, ο οποίος εμφανίστηκε διατεθειμένος να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος με την Ελλάδα προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά.
«Θα μας άρεσε να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν τον διάλογο με την Ελλάδα προκειμένου να βρούμε μια λύση και αν την βρούμε, θα πρέπει να προστρέξουμε στους πολίτες και να οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα», είπε ο Gruevski σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian».
«Πρέπει να βρούμε κάποια λύση μέσω του διαλόγου και μετά να ρωτήσουμε τους πολίτες αν αυτό είναι καλό ή όχι», εξήγησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης