Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Η κυβέρνηση εξαπατά όταν λέει ότι δεν θα κόψει συντάξεις – Ακραίο κόμμα οι ΑΝΕΛ

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Η κυβέρνηση εξαπατά όταν λέει ότι δεν θα κόψει συντάξεις – Ακραίο κόμμα οι ΑΝΕΛ
Ο πρέσβης της Γερμανίας μου ζήτησε να στηρίξω την κυβέρνηση εάν χρειαστεί υποστήριξε ο κ.Λεβέντης
Την θέση ότι η κυβέρνηση εξαπατά τον κόμμα όταν υποστηρίζει ότι δεν θα κόψει συντάξεις διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ακραίο κόμμα» λόγω της στάσης που τήρησαν στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λεβέντης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Γερμανίας.
Όπως είπε ο Γερμανός αξιωματούχους εξέφρασε την ανησυχία του για την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και του ζήτησε να στηρίξει με την ψήφο του την κυβέρνηση εάν χρειαστεί.
«Του απάντησα ότι επί της ουσίας μου ζητά να πάω στον τάφο μαζί με τον Τσίπρα» τόνισε ο κ.Λεβέντης, αναφέροντας πως ο πρέσβης της Γερμανίας του μετέφερε την ανησυχία του πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι δεν θα υλοποιηθούν οι νόμοι που ψηφίζονται αλλά και ότι ένα 30% των πολιτών δεν πληρώνει φόρους γεγονός που καθιστά χαμένους όλους όσους πληρώνουν οι υπόλοιποι.
Επιπλέον, ο κ.Λεβέντης ανέφερε ότι ο Γερμανός αξιωματούχος εξεδήλωσε την προσμονή του και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού στη ΝΔ ώστε να μπορούν να δουν με ποιον θα συνομιλούν από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Όσον αφορά τα κρίσιμα νομοσχέδια του Ιανουαρίου ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
«Το 1 δις ευρώ θα φύγει σαν αστραπή.
Δεν φτάνει ούτε για τις γάζες των νοσοκομείων» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέροντας πως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν όλοι για να ληφθεί το 1 δισ. ευρώ γιατί εάν δεν λαμβανόταν δεν θα πληρωνόταν κανένας και «θα κάναμε μαύρα Χριστούγεννα».
Επιπλέον, ο κ.Λεβέντης τόνισε ότι τα επόμενα νομοσχέδια θα είναι χαρακτηριστικά της δυσκολίας, κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και στη μείωση των συντάξεων που θα επιφέρει λόγω της επιβολής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για τις κύριες συντάξεις.
Για τους ΑΝΕΛ που καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ.Λεβέντης έκανε λόγο για κόμμα ακραίο που στρέφεται προς την Εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους κάτι όμως που εκτίμησε ότι δεν έχει αντίκρισμα πια.
Αναφορικά με τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει αυτή την ευεργεσία προς λίγους προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε το κονδύλι των 150 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα το πάρει η κυβέρνηση από το 1 δισ. της δόσης από το οποίο όμως περιμένει όλη η κοινωνία να ανακουφιστεί.
«Δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή τη διάκριση.
Το Δημόσιο δεν θέλει δίωξη αλλά κάθαρση» είπε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης