Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη (κυβ. εκπρόσωπος): Κανείς στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμος για την προσφυγική κρίση – Η Ελλάδα στάθηκε αξιοπρεπώς

Γεροβασίλη (κυβ. εκπρόσωπος): Κανείς στην Ευρώπη δεν ήταν έτοιμος για την προσφυγική κρίση – Η Ελλάδα στάθηκε αξιοπρεπώς
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στα Εξάρχεια
Την θέση ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοια προσφυγική κρίση διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.
«Το χρονικό όριο που είχε τεθεί ήταν η 15η Δεκεμβρίου.
Άρα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
Πρέπει και η κάθε χώρα να αναλάβει και το δικό της βάρος.
Να ανταποκριθούν όλοι στις ευθύνες τους» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Γεροβασίλη.
Ερωτηθείσα για τη νέα Ευρωπαϊκή Δύναμη Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η χώρα είχε ζητήσει ενίσχυση της Frontex, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε δράσεις που αντίκεινται στην εθνική κυριαρχία της χώρας».
«Τα σύνορα μας είναι ευρωπαϊκά, αλλά είναι και εθνικά» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία σε ερώτηση αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει βέτο στην δυνατότητα ανάπτυξης της ευρωπαϊκής δύναμης χωρίς εξουσιοδότηση από κράτος - μέλος εκτίμησε ότι «δεν θα χρειαστεί να θέσουμε βέτο».
Όσον αφορά την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Β. Οικονόμου στα Εξάρχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα».
Κληθείσα να τοποθετηθεί επί της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «υπάρχει πρόβλημα κίνησης μέσα στα Εξάρχεια οποιουδήποτε έχει μια δημόσια θέση και πρέπει να αντιμετωπιστεί», η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Τόσκας απλώς είπε ότι υπάρχει πρόβλημα».
«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα, πρέπει να αντισταθούμε μαζικά σε αυτό, και φυσικά η κυβέρνηση θα παρέμβει» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Όσον αφορά την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, αίτημα που διατύπωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η κα.Γεροβασίλη τόνισε ότι «δεν είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης η κατάργηση της προσευχής» ενώ για τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης είπε ότι «αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, είναι γνωστές και είναι κάτι σεβαστό, αλλά υπάρχει προγραμματική συμφωνία στα μεγάλα θέματα».
Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κα.Γεροβασίλη σημείωσε πως «η νέα συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο μέχρι τον Μάρτιο όταν το ίδιο θα αποφασίσει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης