Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Έχετε κατεβάσει τα μολύβια, απλώς μεταφράζετε αυτά που σας δίνουν - Χρειάζεται σχέδιο

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Έχετε κατεβάσει τα μολύβια, απλώς μεταφράζετε αυτά που σας δίνουν - Χρειάζεται σχέδιο
«Τα κόκκινα διπλασιάστηκαν όταν λέγατε ότι δεν χρειάζεται να πληρώνει κανείς γιατί θα έρθει Σεισάχθεια»
Έντονα επικριτικός απέναντι στις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως αυτές αντικατοπτρίζονται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο γύρο προαπαιτούμενων μέτρων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.
Όπως σχολίασε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέτρεπε τη χώρα σε αριστερό παράδεισο όπως οι αλχημιστές τα μέταλλα σε χρυσό, όμως τελικά απέχει πολύ από αυτό.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει «με αλχημείες» αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, σχολιάζοντας ότι δεν πρέπει να δοθεί «ούτε ένα επιπλέον ευρώ στο Δημόσιο, αν δεν αντιμετωπίσουμε την ανεργία και δεν μειώσουμε τους φόρους».
Ειρωνικά, ανέφερε ότι «οι συμβάσεις που υπογράφετε είναι βρεγμένες από τα δάκρυα του κ. Σπίρτζη».
Για τον κ. Θεοδωράκη, προτεραιότητα σήμερα είναι οι άνεργοι και οι κατεστραμμένοι του ιδιωτικού τομέα και όχι το Δημόσιο.
Για τα «κόκκινα» δάνεια (NPLs), αυτά είπε ότι διπλασιάστηκαν «όταν λέγατε ότι δεν χρειάζεται να πληρώνει κανείς γιατί θα έρθει Σεισάχθεια».
Για να καταλήξει: «Έχετε κατεβάσει τα μολύβια, απλώς μεταφράζετε αυτά που σας δίνουν... Στο μεταναστευτικό η αποτυχία σας οδηγεί σε λαϊκισμό... τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις».
Η Ελλάδα έχει ανάγκη πολλά περισσότερα από μερικά μερεμέτια - Όχι μικροζημιές και μικροκέρδη, αλλά σχέδιο και τολμηρές αποφάσεις, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης