Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη «σύνδεση» τρομοκρατίας και προσφυγικών ροών από ακραία συντηρητικούς κύκλους

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη «σύνδεση» τρομοκρατίας και προσφυγικών ροών από ακραία συντηρητικούς κύκλους
Ρωτά για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ε.Ε. προκειμένου να θωρακιστεί από δηλώσεις που τροφοδοτούν τη ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου
Το θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του κλίματος φόβου που συντηρείται από ακραίους κύκλους, που συνδέουν την τρομοκρατία με τις προσφυγικές ροές, θέτει με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, ο κ. Παπαδημούλης την ρώτησε «αν συμφωνεί με τις φωνές εκείνες που συνδέουν την τρομοκρατία με τις προσφυγικές ροές», ζητώντας επιπλέον πληροφορίες για τα μέτρα που θα λάβει η Ε.Ε. «προκειμένου να θωρακίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από ενέργειες και δηλώσεις που τροφοδοτούν τη ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου».
Πρόσφατα, η Federica Mongherini είχε δηλώσει αναφορικά με το καθεστώς φόβου στην Ευρώπη πως «δεν μπορούμε να ενεργήσουμε με παρορμητικό τρόπο», ενώ είχε προσθέσει πως «τα συμφέροντα των πολιτών μας μπορούν να προασπιστούν με πιο επαρκή τρόπο μέσω κοινών πολιτικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης