Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα εγκριθεί η δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα – Τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα εγκριθεί η δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα – Τα πολύ δύσκολα είναι πίσω μας
Θα γεράσουν περιμένοντας όσοι προσδοκούν την πτώση της κυβέρνησης υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι θα εγκριθεί απόψε στη Βουλή η δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα και ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ.Παπαδημούλης έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει όσους προσδοκούν την πτώση της κυβέρνησης ότι «θα γεράσουν περιμένοντας» και για αυτό τους συνέστησε «να αλλάξουν τροπάριο».
«Οι επόμενοι κόμποι - και είναι από τους τελευταίους δύσκολους - είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης τον Ιανουάριο, η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, με τις αλλαγές που χρειάζονται, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το πολυτραυματισμένο ασφαλιστικό θα δίνει συντάξεις και στις επόμενες γενιές και η ελάφρυνση του χρέους.
Και αυτά τοποθετούνται Ιανουάριο και Φεβρουάριο» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως είπε, «η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να διώξει από μόνη της το ΔΝΤ».
«Όμως αν το ΔΝΤ αποφασίσει ότι θέλει να μείνει στο πρόγραμμα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι το θέλουν οπωσδήποτε, ας δεχθούν και τη θέση του ΔΝΤ για την ανάγκη σοβαρή μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Δεν είναι δυνατόν το ΔΝΤ οι Ευρωπαίοι να το θέλουν a la carte» είπε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που έφερε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα και στην Ευρώπη.
«Και η Κομισιόν και μεγάλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θέλουν το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα και μετά τον Μάρτιο-  μέχρι τον Μάρτιο είναι στο πρόγραμμα ούτως ή άλλως - και μέχρι στιγμής αυτός που δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για το τι θέλει να κάνει είναι το ίδιο το ΔΝΤ.
Καθώς πιέζει τους Ευρωπαίους για μία σοβαρή ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου του χρέους και την ελληνική κυβέρνηση για πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει, αν το ΔΝΤ αποφασίσει ότι θέλει να μείνει, να εξασφαλίσει, να παλέψει και να επιδιώξει να γίνει δεκτή και η άποψη του Οργανισμού για μεγάλη απομείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Τρόποι υπάρχουν.
Αυτό που εκκρεμεί αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική βούληση των Ευρωπαίων δανειστών.
Οι τρόποι είναι μακρά περίοδος χάριτος, σταθεροποίηση και μείωση του επιτοκίου και πολύ μακρά περίοδο αποπληρωμής» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση του εγχώριου πολιτικού σκηνικού ο κ.Παπαδημούλης κάλεσε «τα πρωτοπαλίκαρα των σκληρών μνημονιακών πολιτικών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να πάψουν να το παίζουν αντιμνημονιακοί».
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των συναινέσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας και η κυβέρνηση είπαν από την πρώτη στιγμή, ότι είμαστε ανοιχτοί για τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση, θέλουμε διάλογο, είμαστε ανοιχτοί και για τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είτε σε επιμέρους θέματα είτε και γενικά».
«Μέχρι τώρα στο θέμα αυτό υπάρχει άρνηση και αντιπολίτευση πολύ μικροπολιτική κατά τη γνώμη μου.
Εμείς δεν παρακαλάμε κανέναν, η κυβέρνηση προχωράει, έχει σαφή εντολή, είναι σταθερή έχει περισσότερους βουλευτές από αυτούς με τους οποίους κυβέρνησε ο κύριος Μητσοτάκης για χρόνια την Ελλάδα πριν 25χρόνια» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης