Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Κόντρα στην Επιτροπή Οικονομικών για κόκκινα δάνεια, μισθολόγιο και δημόσια έργα

Βουλή: Κόντρα στην Επιτροπή Οικονομικών για κόκκινα δάνεια, μισθολόγιο και δημόσια έργα
Σφοδρή αντιπαράθεση Σταθάκη – Χατζηδάκη στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα
Σε κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα θέματα των κόκκινων δανείων, του μισθολογίου στο Δημόσιο και των συμβάσεων για τα δημόσια έργα εξελίσσεται η συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, της Βουλής για το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα.
«Κάθε φορά που συζητάμε κάποιο νομοσχέδιο δεν θα μπαίνουμε στην ουσία του νομοθετήματος αλλά στην "ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ", αντλώντας επιλεκτικά στοιχεία» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πρέπει να μπει στην ουσία, γιατί η δημαγωγία έχει το όριό της».
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, κατά την οποία είχε κάνει λόγο για «παγκόσμιο ρεκόρ ανακολουθίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τους τελευταίους δέκα μήνες», αναφερόμενος στις θέσεις που έχουν εκφράσει κυβερνητικά στελέχη στο θέμα των κόκκινων δανείων.
Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των κόκκινων δανείων, για τα οποία είπε ότι από 14,33% στο τέλος του 2014 έφθασαν το 52% στο τέλος του 2015.
Συνεχίζοντας, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για το μισθολογικό του Δημοσίου, λέγοντας ότι οι διατάξεις είναι ίδιες με εκείνες «που εμείς είχαμε διαπραγματευτεί», αλλά «χωρίς πρόβλεψη αξιολόγησης».
Τέλος, υποστήριξε ότι με τα ειδικά επιδόματα αυξάνεται η δημοσιονομική δαπάνη κατά 145 εκατ. ευρώ ετησίως.
Στην απάντησή του ο υπουργός Οικονομικών αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις του κ. Χατζηδάκη για το ύψος των κόκκινων δανείων το 2015, και τόνισε ότι, «δεν είναι 52% αλλά 43%».
Ακόμη, σημείωσε ότι οι προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών είχαν γίνει χωρίς διαχείριση κόκκινων δανείων και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί μια κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης