Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά και ανθρώπους που έχουν δουλέψει

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά και ανθρώπους που έχουν δουλέψει
«Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, δε θα αλλάξει η χώρα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης
Tην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά που μπορούν να βρουν λύσεις για τη χώρα, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.
«Εμείς λέμε ότι υπάρχουν περιθώρια άσκησης μιας καινούργιας πολιτικής, αρκεί να μπουν στα πράγματα σύγχρονοι δημιουργικοί άνθρωποι», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού από τον Έβρο, όπου πραγματοποίησε περιοδεία και συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων.
Στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι θα πρέπει «να αναλάβει τις ευθύνες του».
Όπως είπε, «βλέπω την ελληνική κυβέρνηση να περνάει από τη συνθηματολογία και της αγριάδα την αντιπολιτευτική σε μια απόλυτη υποταγή.
Αν μπορεί να κυβερνήσει με τους 153, να κυβερνήσει.
Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να έρθει στη Βουλή να το πει και από αυτή τη Βουλή να βρούμε μια λύση προς όφελος των πολλών.
Εμείς λέμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά, προοδευτικά μυαλά, ανθρώπους που έχουν δουλέψει και που μπορούν να βρουν έξυπνες λύσεις για τη χώρα.
Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση;
Εάν θεωρεί ότι υπάρχουν, εάν θεωρεί ότι οι υπουργοί που έχει είναι οι καλύτεροι, ας συνεχίσει».
Υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δύο τύπους υπουργών.
Έχει είτε ιδεοληπτικούς ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν ξέρουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ή έχει κάποιους που έχουν κάποιες προθέσεις αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα.
Έτσι και αλλιώς οι δύο αυτοί μαζί είναι ένα εκρηκτικό μείγμα ακυβερνησίας».
«Καθημερινά προκύπτουν προβλήματα από την μεγάλη ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε «πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο που θα υπογραφεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, θα υπηρετηθεί από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και ως εκ τούτου θα εφαρμοστεί».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε επίσης ότι «δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε εκλογές» και πρόσθεσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση, η οποία εξαπατά τους πολίτες.
Φέρνοντας δε ως παράδειγμα την καθημερινότητα είπε ότι «δεν έχουμε την απαίτηση από την κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου να λύσουν το πρόβλημα στη Συρία.
Έχουμε όμως την απαίτηση να ασχοληθούν με πολύ συγκεκριμένα, μικρά πράγματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία».
Σε συνέντευξη που έδωσε στη Δέλτα Τηλεόραση Έβρου, δήλωσε επίσης ότι «υπάρχει ανάγκη από το πνεύμα της δημιουργική Ελλάδας στη διακυβέρνηση της χώρας».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι  «αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, δε θα αλλάξει η χώρα.
Και για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, πρέπει να αλλάξουν τα κόμματα.
Το Ποτάμι - το νεώτερο των ελληνικών κομμάτων έχει τη δυνατότητα να μπολιάσει με νέες ιδέες το πολιτικό σύστημα.
 Κάναμε πράγματα ήδη πρωτοποριακά».
Για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, ανέφερε «δεν ξέρω αν θα πρέπει να την ονομάσουμε οικουμενική, εθνική ανάγκης, εθνικού σκοπού, ο καθένας βάζει έναν τίτλο.
Εμείς λέμε ότι αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από ανοιχτά μυαλά, προοδευτικά μυαλά, ανθρώπους που έχουν δουλέψει και που μπορούν να βρουν έξυπνες λύσεις για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης