Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτρουμάνης (πρώην Εργασίας): Δεν νομίζω ότι σώζωνται οι κύριες συντάξεις - Μέχρι 2 δισ. ευρώ το έλλειμμα

Κουτρουμάνης (πρώην Εργασίας): Δεν νομίζω ότι σώζωνται οι κύριες συντάξεις - Μέχρι 2 δισ. ευρώ το έλλειμμα
Ο πρώην υπουργός Εργασίας κάλεσε την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που διαθέτει για να αποτρέψει μείωση των συντάξεων
Πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, όπως εκτιμήσε ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν νομίζω ότι "σώζονται" οι κύριες συντάξεις, εκτός εάν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα».
Για τον κ. Κουτρουμάνη, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και θα αποτελέσει το επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές, είναι το μέγεθος του ελλείμματος που καλείται η κυβέρνηση να καλύψει.
Κατά τη γνώμη του, αυτό βρίσκεται μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ «μαζί με άλλα μέτρα τα οποία είναι παράπλευρα», λόγος για τον οποίο η συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί υπό τις συνθήκες.
Ο πρώην υπουργός Εργασίας κάλεσε την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που διαθέτει για να αποτρέψει μείωση των συντάξεων, ενώ επεσήμανε ότι οι καθυστερήσεις θα καταστήσουν δυσκολότερες τις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης