Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο – Το ΔΝΤ θα αποφασίσει το Μάρτιο αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα

Γεροβασίλη: Δεν είμαστε σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο – Το ΔΝΤ θα αποφασίσει το Μάρτιο αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Schaeuble εκφράζει τέτοιου είδους θέσεις, οι οποίες ηττήθηκαν στην ΕΕ τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το Βερολίνο διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τέτοιες θέσεις.
Συχνά οι θέσεις αυτές, που δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και του λαού, ηττήθηκαν στην ΕΕ» τόνισε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» η κα.Γεροβασίλη.
Κληθείσα να σχολιάσει το εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει για αυτό το Μάρτιο.
«Το ΔΝΤ πολλές φορές εκφράζει νεοφιλελεύθερες απόψεις
Δεν μπορεί να προεξοφληθεί το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.
Το ΔΝΤ θα αποφασίσει τον Μάρτιο εάν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.
Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, με το καθεστώς του παρατηρητή» είπε η κα.Γεροβασίλη, αναφέροντας πάντως πως «η Ευρώπη θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα μόνη της παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ».
«Παρά το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της απομείωσης του χρέους, δεν ξεχνάμε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι εξαιρετικά νεοφιλεύθερες και πολλές φορές παρεμβαίνει και σε μη δημοσιονομικού χαρακτήρα θέματα» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης