Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για την επιχείρηση στην Ειδομένη – Διαχειρίσιμες οι σημερινές ροές των μεταναστών

Μουζάλας: Περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για την επιχείρηση στην Ειδομένη – Διαχειρίσιμες οι σημερινές ροές των μεταναστών
Δεν θα επιστρέψουν οι μετανάστες στην πλατεία Βικτορίας υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι η σημερινή ημέρα ήταν η κατάλληλη για την αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη και για την απομάκρυνση των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
«Περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για την επιχείρηση στην Ειδομένη.
Πριν από έξι μέρες δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοια επιχείρηση γιατί υπήρχαν στην περιοχή 3.000 πρόσφυγες.
Σήμερα ήταν η κατάλληλη μέρα και η επιχείρηση μέχρι στιγμής δεν έχει προβλήματα» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως οι μετανάστες δεν πρόκειται να ξανασυγκεντρωθούν στην πλατεία Βικτορίας.
«Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους μετανάστες να πηγαίνουν στην πλατεία, γιατί κάθε άνθρωπος που κυκλοφορεί ελεύθερα μπορεί να κυκλοφορεί εκεί.
Εκεί αποφασίζουν για τα ταξίδια τους.
Από τότε που απομακρύναμε τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτορίας δεν υπάρχουν άλλοι που να έχουν κατασκηνώσει εκεί.
Στην πλατεία πηγαίνουν γιατί εκεί είναι τράπεζες και κάνουν ανάληψη χρημάτων» τόνισε ο κ.Μουζάλας, αναφέροντας πάντως πως η κυβέρνηση θα κρατήσει τους μετανάστες μακριά από την πλατεία.
«Τους μετανάστες θα τους εγκαταστήσουμε σε χώρους όπου μπορούμε να τους προσφέρουμε τα στοιχειώδη, γιατί δεν έχουμε πολλές οικονομικές δυνατότητες, ενώ πιέζουμε για την επανεκκίνηση των επαναπροωθήσεων στην Τουρκία ή τις χώρες καταγωγής των μεταναστών» υπογράμμισε ο κ.Μουζάλας.
Όπως είπε, με τις σημερινές ροές, μπορεί να γίνει διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών, αν και προειδοποίησε ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν δραματικά, αν για παράδειγμα υπάρξουν βομβαρδισμοί στη Δαμασκό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης