Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον ΑΔΜΗΕ

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον ΑΔΜΗΕ
Ο υπουργός Ενέργειας αποχώρησε διότι έπρεπε να παραστεί σε εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου
Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τον ΑΔΜΗΕ, μετά την αποχώρηση υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός αποχώρησε διότι έπρεπε να παραστεί σε εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου της Αιγύπτου, El Sisi.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη συνάντηση η ελληνική πλευρά παρουσίασε την πρόταση για απόσχιση του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά των παγίων σε εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και 49 % από ιδιώτες.
Η πρόταση αυτή αποτελεί το ισοδύναμο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αντί για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη συνάντηση με τους θεσμούς, αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Στις 18:00 η συνάντηση Σκουρλέτη (υπ. Ενέργειας) με τους θεσμούς – Στο επίκεντρο ο ΑΔΜΗΕ
Το θέμα του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στις 18:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Η υπό συζήτηση πρόταση αφορά τον διαχωρισμό των παγίων από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε μία νέα εταιρεία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από ιδιώτες.
Παράλληλα, προβλέπεται και η καταβολή αποζημίωσης προς τη ΔΕΗ.
Το θέμα του μάνατζμεντ παραμένει ανοιχτό, καθώς η κυβέρνηση επιμένει η νέα εταιρεία να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.
Στη συνάντηση ενδέχεται να συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ, ύστερα από τις χθεσινές σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, όπως και η πορεία απελευθέρωσης των ενεργειακών αγορών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης