Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση, «απαντά» στον Schaeuble η Γεροβασίλη

Αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση, «απαντά» στον Schaeuble η Γεροβασίλη
Ευτυχώς που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”, αναφέρει σε σκωπτική ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος
«Αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση» καθιστά σαφές η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωση – «απάντηση» στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, η κα Γεροβασίλη προχώρησε στο σκωπτικό σχόλιο, «ευτυχώς που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”».
Στη συνέχεια τόνισε με νόημα πως «η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά».
Υπενθυμίζουμε, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση.
Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας «να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ».
«Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της», κατέληξε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από τα σχόλια του γερμανού υπουργού ενώ διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr:

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσής της, δήλωσε σήμερα, τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Αφορμή για αυτή του τη δήλωση αποτέλεσε έπειτα από την τοποθέτηση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι το Ταμείο δεν έχει εποικοδομητικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ότι έχει μη ρεαλιστικές απαιτήσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.
Ο κ. Schaeuble ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.
Ο γερμανός υπουργός, ο οποίος έχει επικρίνει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα σύστημα εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης