Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Ας κυβερνήσει ο πρωθυπουργός με την ισχυρή πλειοψηφία του - Μην ζητάει προσχηματικές συναινέσεις

Θεοχάρης: Ας κυβερνήσει ο πρωθυπουργός με την ισχυρή πλειοψηφία του - Μην ζητάει προσχηματικές συναινέσεις
«Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν μπορεί να περάσει τους κάβους της υλοποίησης»,τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού
«Ο Πρωθυπουργός υπερεκτιμά την κατάσταση της κοινωνίας και της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας», τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Β’ Αθηνών μιλώντας στον Real FM.
Όπως είπε, «τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει είναι τα αδιέξοδα των ψεμάτων του περί παράλληλου προγράμματος και καλύτερης συμφωνίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Προϋπολογισμό που μόλις ψηφίσαμε και ο κόσμος αρχίζει πλέον να το συνειδητοποιεί».
Σχολιάζοντας τη θέση του Πρωθυπουργού ότι έχει ισχυρή πλειοψηφία, είπε ότι άλλοι «διαβάζουν» προθέσεις, ο ίδιος όμως προτιμά να πάρει ως δεδομένα τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα.
«Άρα καλό θα είναι να κυβερνήσει με αυτή και να μη ζητάει προσχηματικά συναινέσεις, στις οποίες είναι προφανές ότι δεν πιστεύει», συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση αν το Ποτάμι θα στηρίξει την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι «πάντοτε το ζήτημα της χώρας είναι το ύψιστο καθήκον κάθε κόμματος και το Ποτάμι το έχει αποδείξει αυτό.
Αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι «συμφέρον» για τη χώρα δεν είναι το βραχυπρόθεσμο συμφέρον μιας συγκεκριμένης ψηφοφορίας.
Το συμφέρον της χώρας είναι μεσομακροπρόθεσμα να γίνει μια αλλαγή νοοτροπίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν μπορεί να περάσει τους κάβους της υλοποίησης.
Αλλά το χρέος μας είναι να στηρίξουμε τη χώρα, όχι την ανικανότητα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα είμαστε στον αστερισμό της ισχυρής κυβέρνησης- σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό-  αλλά σε κάθε περίπτωση η συζήτηση περί στήριξης είναι δυναμική και αλλάζει μαζί με τα εκάστοτε δεδομένα και τις συνθήκες».
Και συνέχισε λέγοντας «όταν πριν λίγες μέρες κάναμε κριτική στη συζήτηση των νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση μας ρωτούσε αν θέλουμε να την εξωθήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» θεωρώντας ότι αποτελούν το προπατορικό αμάρτημα.
Τώρα φαίνεται ότι αλλάζει ρότα και θεωρεί ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.
 Πρέπει να καταλάβουμε γιατί γίνονται μονομερείς ενέργειες: αν η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να μη μειώσει τις κύριες συντάξεις γίνεται με πνεύμα δικαιοσύνης, ή για άλλη μια φορά θα επιβαρυνθεί η εργασία, θα διώξουμε τα μυαλά και θα τιμωρήσουμε τους νέους», αναρωτήθηκε αναφερόμενος στο ασφαλιστικό.
Το «ζεστό χρήμα» που ζητάει η κυβέρνηση τώρα, το παίρνει με τρόπο που αυξάνει την ανεργία και τη μαύρη εργασία. Άρα θα έρθει στο τέλος του 2016 να πει ότι χρειάζεται νέα χρήματα, και τελικά θα είμαστε στο ίδιο δίλημμα.
Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ενέργειες εκτός ασφαλιστικού για αύξηση απασχόλησης.
Αλλά και οι επώδυνες ενέργειες που θα κάνει εντός ασφαλιστικού πρέπει τουλάχιστον να μην το υπονομεύουν για τα επόμενα χρόνια.
Γι’ αυτό είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθεί τώρα»,  επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.
Για τον ΑΔΜΗΕ εξέφρασε την απορία ποια είναι άραγε τα θέματα στρατηγικής που δεν αφήνουν την κυβέρνηση να επιλύσει το ζήτημα: «Καταλαβαίνω ενδοιασμούς να ιδιωτικοποιήσουμε μονάδες παραγωγής, καθώς μπορεί θεωρητικά να επηρεαστεί η παραγωγή ενέργειας και η ελληνική οικονομία».
«Αλλά ποιο είναι το στρατηγικό ζήτημα και το εθνικό συμφέρον με τους πυλώνες του ΑΔΜΗΕ οι οποίοι είναι στο έδαφος, εκτός από το να ενδώσεις ενδεχομένως στα συντεχνιακά συμφέροντα;», αναρωτήθηκε κλείνοντας ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης