Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Το 2016 οι κρίσιμες αποφάσεις για την ενέργεια και την αξιοποίηση των αποθεμάτων

Αναστασιάδης (πρόεδρος Κύπρου): Το 2016 οι κρίσιμες αποφάσεις για την ενέργεια και την αξιοποίηση των αποθεμάτων
Εντός του έτους θα ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο
Την εκτίμηση ότι το 2016 θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία αξιοποίησης των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου, διατύπωσε ο Κύπριος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης ανάφερε ότι το 2016 θα είναι η χρονιά, που θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους τρόπους αξιοποίησης των αποθεμάτων στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ και θα ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί της Κύπρου με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Επιπλέον, τόνισε ότι το γιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα από κυπριακό τεμάχιο 11, που έχει αδειοδοτηθεί στην γαλλική Total και πρόσθεσε ότι οι πιθανότητες ανεύρεσης κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ «φαίνεται να είναι εύλογα ενθαρρυντικές».
Παράλληλα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στην τριμερή Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας ότι τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ και Κύπρου στην Κύπρο.
«Στις συναντήσεις αυτές θέτουμε τις βάσεις για το πλαίσιο συνεργασίας και ορίζουμε τις παραμέτρους, εντός των οποίων θα πρέπει να κινηθούν οι τεχνοκράτες που υλοποιούν τις αποφάσεις» είπε ο κ.Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία αυτή βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το κοινό όφελος, αλλά και τις συνεργασίες που δεν στοχεύουν στη δημιουργία ενός άξονα που θα στρέφεται εναντίον συμφερόντων άλλων χωρών.
«Μέσα σε αυτό το σκηνικό υπάρχει δυνατότητα να ενταχθούν και άλλες χώρες της περιοχής, παρέχοντας έτσι προστιθέμενη αξία στις πρωτοβουλίες μας» τόνισε ο κ.Αναστασιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης