Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Ο Τσίπρας έχει δυσκολίες και για τον λόγο αυτό αντέδρασε στα περί ακυβέρνητου καραβιού

tags :
Die Welt: Ο Τσίπρας έχει δυσκολίες και για τον λόγο αυτό αντέδρασε στα περί ακυβέρνητου καραβιού
Τεράστιες αντιστάσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψήφισης μεταρρυθμιστικών μέτρων βλέπει η Die Welt
Την θέση ότι η έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στο δημοσίευμα περί «ακυβερνησίας» στην Ελλάδα είναι ενδεικτική των δυσκολιών με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο Έλληνας πρωθυπουργός διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται μετά το σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της, βάσει του οποίου η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν και η δυσαρέσκεια των δανειστών έναντι της ελληνικής κυβέρνησης αυξάνεται.
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσε με το άρθρο της, τόσο από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού όσο και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η Die Welt υπογραμμίζει ότι «τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν».
«Για αυτό και προκαλεί έκπληξη το ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σε ένα δημοσίευμα.
Αυτό καταδεικνύει πρωτίστως τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Ενόψει (της επικείμενης ψήφισης) των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για τεράστιες αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η Die Welt.
«Εκτός Ελλάδας επικρατεί μάλλον δυσπιστία επειδή δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις.
Όσον αφορά δε τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων, εκτιμάται ότι η χώρα έχει αποτύχει παταγωδώς.
Γερμανία και Γαλλία σκέφτονται μάλιστα να αποστείλουν αναγκαστικά τους συνοριοφύλακες της Frontex στην Ελλάδα» τονίζει η γερμανική εφημερίδα, η οποία αναφέρεται εκ νέου στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πληροφορίες της ότι η αξιολόγηση μπορεί να παραταθεί μέχρι και τις αρχές του επόμενου καλοκαιριού, σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες δεν φαίνεται να βιάζονται.
«Ο λόγος: καταρχήν δεν χρειάζονται χρήματα.
Και ο Τσίπρας θέλει να αποφύγει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και πρόωρες εκλογές» υπογραμμίζει η Die Welt, επισημαίνοντας ότι η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, εντούτοις προσπάθησε να αποσυμφορήσει το τεταμένο κλίμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης