Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Το θέμα στην Ειδομένη θα λήξει εντός των ημερών – Δεν θέλουμε αιματοχυσία

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Το θέμα στην Ειδομένη θα λήξει εντός των ημερών – Δεν θέλουμε αιματοχυσία
Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια αιματοχυσία και την χρήση βίας για την απομάκρυνση των μεταναστών από την Ειδομένη διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
«Δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη.
Το θέμα θα λήξει τις επόμενες μέρες δεν μπορώ να σας πω σε μία ή δύο, αλλά δεν θα είναι σε δέκα – δεκαπέντε.
Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας αναφερόμενος στη συγκέντρωση των μεταναστών στην περιοχή και στην κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής.
«Δεν είπα ότι σε πέντε μέρες θα γίνει η επιχείρηση, είπα ότι το θέμα θα λυθεί γρήγορα.
Μέτρα αύξησης της αστυνόμευσης στην Ειδομένη έχουν ήδη ληφθεί και στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες μου» σημείωσε απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων ότι είναι απροστάτευτοι και ξεκινούν κινητοποιήσεις για το θέμα.
«1.000 με 1.200 μετανάστες έχουν παραμείνει στην Ειδομένη, επίσης παρεμποδίζουμε να ανέβουν πάνω μετανάστες.
Οι μετανάστες έχουν τρεις δυνατότητες: να ζητήσουν άσυλο, να γυρίσουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, περίπου 300 θέλουν να γυρίσουν, και η άλλη η εφαρμογή του νόμου, με όποιου μετανάστη έχει λήξει το χαρτί να γίνεται αναγκαστική επιστροφή του» υπογράμμισε ο υπουργός, αναφέροντας πως αυτό που προέχει είναι να ελεγχθεί η ροή των μεταναστών στην Τουρκία
«Τη ροή την ελέγχουν οι Τούρκοι, το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουμε αλλαγή της ροής, έρχονται Μαροκινοί και Ιρανοί, οι Μαροκινοί έρχονται στην Ελλάδα μέσω Κωνσταντινούπολης γιατί τους συμφέρει οικονομικά...» τόνισε ο κ.Μουζάλας, αναφέροντας πως η κυβέρνηση θέλει τη Frontex «αλλά υπό τον έλεγχο της δικής μας αστυνομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης