Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Εντός των ημερών θα «καθαρίσει» η Ειδομένη

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Εντός των ημερών θα «καθαρίσει» η Ειδομένη
Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι εντός των επόμενων ημερών η Ειδομένη θα έχει «καθαρίσει» από μετανάστες διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην γίνει χρήση βίας, αν και τόνισε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν.
«Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις» τόνισε ο κ. Μουζάλας.
Αναφερόμενος στην επικριτική για τη χώρα μας έκθεση του Λιθουανού επιτρόπου Βιτένις Αντριουκάιτις για το προσφυγικό, ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι «έχει και τα δίκια του», αν και υποστήριξε ότι η Λέσβος έχει 400 χιλιόμετρα ακτές και δεν μπορεί να υπάρχει έτοιμο ιατρείο παντού.
«Στα συμπεράσματα θα συμφωνήσω μαζί του, ζητά όπως κι εμείς περισσότερη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«1.500 μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500...
Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν...
Πάρα πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις.
Σιγά – σιγά οι μετανάστες αποσύρονται από την Ειδομένη... 1.000 μετανάστες είχαν μείνει χθες» διευκρίνισε ο υπουργός.
Ο κ.Μουζάλας κατήγγειλε ότι η Frontex είχε ζητήσει να έρθουν στη χώρα μας παρατηρητές από τα Σκόπια την οποία ονόμαζαν αυθαίρετα ως «Μακεδονία».
«Ουδέποτε αρνηθήκαμε δυνάμεις της Frontex, αντιθέτως ζητήσαμε 1.600 άτομα, και είχαμε δεχθεί τη δακτυλοσκόπηση» είπε ο κ.Μουζάλας, τονίζοντας ότι «αν συνεχίσουν να υψώνονται φράχτες το προσφυγικό θα επιδεινωθεί» προειδοποίησε δε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης