Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Στους πρώτους μήνες του 2016 θα ολοκληρωθούν τα μνημονιακά μέτρα

Δραγασάκης: Στους πρώτους μήνες του 2016 θα ολοκληρωθούν τα μνημονιακά μέτρα
"Μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει η άρση των capital controls", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης
«Τους πρώτους μήνες του 2016 θα ολοκληρωθούν τα μνημονιακά μέτρα και θα ακολουθήσουν τα αναπτυξιακά μέτρα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης,  από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2016.
Όπως είπε, το επόμενο 6 μηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ενώ «η  επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι ένα κερδισμένο στοίχημα».
Όπως είπε, «η νέα ανακεφαλαιοποίηση κατέστη απαραίτητη γιατί η προηγούμενη δεν θωράκισε τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια», ενώ «οι επόμενοι στόχοι μας είναι τα κόκκινα δάνεια και οι υπέρογκοι μισθοί των υψηλόβαθμων στελεχών των τραπεζών».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει η άρση των capital controls ενώ δεν αποκλείεται να βγει η χώρα στις αγορές, ενώ επίσης "για το 2016 στόχος μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητα της αγοράς και η ίδρυση ενός νέους χρηματοπιστωτικού συστήματος".
Τέλος, υπογράμμισε ότι «οικουμενικές κυβερνήσεις γίνονται όταν υπάρχει κενό εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εκλεγμένο από το λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης