Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Ο προϋπολογισμός έχει ως κεντρικό σημείο του την ύφεση

Γεννηματά (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Ο προϋπολογισμός έχει ως κεντρικό σημείο του την ύφεση
"Δεν θα ψηφίσουμε μείωση των συντάξεων", είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά
«Ο προϋπολογισμός έχει ως κεντρικό σημείο του την ύφεση», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.
Υπογράμμισε δε, πως «εμείς δεν θα ψηφίσουμε μείωση των συντάξεων»,  ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάθε κρίση που διαχειρίζεται και μετά από κάθε διαπραγμάτευση βρισκόμαστε στο περιθώριο της Ε.Ε..
Ανέφερε ότι οι πολίτες δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, ενώ το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε διαχρονικά τον λαό και την πατρίδα.
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ανέφερε «κ. Πρωθυπουργέ, ο πιο μεγάλος εκφραστής της Δεξιάς στη χώρα είστε εσείς ο ίδιος», ενώ σημείωσε «το καλοκαίρι στηρίξαμε την κυβέρνηση σε συγκεκριμένα σημεία και ζητήσαμε σοβαρότητα.
Τίποτα από αυτά όμως δεν έκανε ο Τσίπρας».
Μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «οι ελληνικές τράπεζες χαρίστηκαν σε ξένα Funds και αυτά αποφασίζουν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», «ο  νόμος για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού κινδυνεύει να μετατραπεί σε όργανο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους καναλάρχες», «το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση χάρισε εκατ.  ευρώ σε μεγαλοοφειλέτες», «η κυβέρνηση αυξάνει τη φορολογία στον τουρισμό και σε εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα όπως το κρασί», «οι επενδύσεις για το 2016 μειώθηκαν κατά 27%», «από 4% ανάπτυξη που προέβλεπαν τα στοιχεία το 2014 για τη διετία 2016-2017 τώρα εμφανίζουν ύφεση».
Κατά την ίδια, «η τελευταία γραμμή άμυνας της κυβέρνησης είναι ότι συγκρούεται με τους δυνατούς της Ευρώπης προς όφελος των αδυνάτων».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «είναι ώρα να διαμορφώσουμε μια κοινή πολιτική για σοβαρά εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό και το κυπριακό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης