Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες και όχι νέοι φόροι

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες και όχι νέοι φόροι
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό γκρίζο, αδιαφανή και άδικο
«Η νύχτα του προϋπολογισμού είναι μια ευκαιρία για τα μιλήσουμε για τις σπατάλες του κράτους και των ταμείων»,ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2016.
 Μάλιστα, τον χαρακτήρισε γκρίζο, αδιαφανή και άδικο, ενώ τόνισε ότι «χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες από τις οποίες κερδίζουν οι προνομιούχοι κι όχι νέοι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες».
Ο ίδιος ζήτησε «να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για το πολιτικό σύστημα», αλλά και να μειωθούν στο μισό τα χρήματα που προορίζονται για τα κόμματα.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και τα εισιτήρια των λεωφορείων για να καλύψει άσκοπες δαπάνες του δημοσίου, ακόμη και τα κόμματα σε περίοδο κρίσης πήραν δισ ευρώ από τα κρατικά ταμεία τα τελευταία χρόνια, επί δεκαετίες σε αυτή τη χώρα το κράτος πληρώνει χωρίς να γνωρίζει τι και ποιους πληρώνει.
Κατά τον ίδιο, η γραφειοκρατεία στην Ελλάδα στοιχίζει στην οικονομία 15 δισ ευρώ, «που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην έρευνα και την υγεία», σημειώνοντας ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε έναν προϋπολογισμό προγραμμάτων.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ωφελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα.
 Θέλει να κάνει πολλά ρουσϕέτια», συμπληρώνοντας πως «εσείς προσθέτετε νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς γραφειοκράτες, απλώς φορολογείτε με τη μεζούρα τους πολίτες».
Ανέφερε δε, πως «η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονικών προϋπολογισμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης