Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη Schengen – Όχι σε οικουμενική κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη Schengen – Όχι σε οικουμενική κυβέρνηση
Συνεκτική η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Την θέση ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Schengen διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στα όσα διαρρέουν τα τελευταία 24ωρα – κυρίως από δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο – αναφορικά με τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην Ελλάδα όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.
«Δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη Schengen.
Υπάρχουν κάποιοι που ενδεχομένως επεξεργάζονται τη διάλυση της ΕΕ.
Υπάρχουν φωνές που δεν θέλουν την ενότητα της Ευρώπης, που είναι ενάντια στο οικοδόμημα της Ευρώπης» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα. Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι όλη αυτή η σεναριολογία που έχει καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες για έξοδο της Ελλάδας από τη Schengen δεν διατυπώνεται από τα επίσημα και αρμόδια όργανα της Ευρώπης αλλά από δημοσιεύματα.
Η κα.Γεροβασίλη παραδέχθηκε πάντως πως υπάρχει μια καθυστέρηση στην υλοποίηση των hot spot, τονίζοντας ότι υπάρχουν δυσκολίες, όπως για παράδειγμα η εύρεση των κατάλληλων χώρων.
Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά με πιο εντατικούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, επισημαίνοντας πως είναι ψευδή τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια της Frontex.
Όπως είπε, έχει ζητηθεί βοήθεια από την Frontex ως προς την καταγραφή των προσφύγων – και όχι για την φύλαξη των εθνικών συνόρων – στη μεθοριακή γραμμή με τα Σκόπια.
«Έχουμε εντατικοποιήσει όλες τις προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούμε σε όλες μας τις δεσμεύσεις.
Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε.
Είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης και δεχόμαστε πολύ μεγάλο φορτίο» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Όσον αφορά το έτερο φλέγον ζήτημα, αυτό του ασφαλιστικού, υποστήριξε πως «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές και των κύριων συντάξεων».
«Το ασφαλιστικό αν δεν μεταρρυθμιστεί, δεν θα υπάρχει
Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατά το παρελθόν έχουν φέρει το ασφαλιστικό στην κατάρρευση.
Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ασφαλιστικό με ορίζοντα το μέλλον» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.
Η κα.Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, στην άρνηση της αντιπολίτευσης να συζητήσει με την κυβέρνηση για τα τεράστια ζητήματα που έχει μπροστά της η χώρα αλλά και για τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης.
«Δύσκολη ήταν η συμφωνία που ψηφίσαμε το καλοκαίρι.
Ήταν η πρώτη μεγάλη δυσκολία.
Αυτά που ψηφίζουμε σήμερα είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας.
Σήμερα κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί αυτός που ψήφισε τη συμφωνία, δεν ψηφίζει τους εφαρμοστικούς νόμους.
Εμείς πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τα βήματα που θα βγάλουν την χώρα από την κρίση» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει συνεκτική και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει πιο σταθερό το πολιτικό σύστημα για να υπάρξει η σταθερότητα στην οικονομία
Η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει και πιο σταθερό το πολιτικό σύστημα, για να προχωρήσουμε στη σταθερότητα της οικονομίας και κατόπιν στην ανάπτυξη.
«Ζητήσαμε συζήτηση με την αντιπολίτευση, την οποία και αρνήθηκε.
Δεν ζητήσαμε ούτε συναίνεση, ούτε συγκυβέρνηση ούτε οικουμενική.
Είναι σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ούτε για οικουμενική κυβέρνηση ούτε για διεύρυνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αν και σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

(πρώτη ενημέρωση 4 Δεκεμβρίου 10:51)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης