Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Αρκετά ισχυρή η κυβερνητική πλειοψηφία – Μπορεί και να ενισχυθεί

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Αρκετά ισχυρή η κυβερνητική πλειοψηφία – Μπορεί και να ενισχυθεί
Θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με τη ΝΔ αν είχε απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Την θέση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι αρκετά ισχυρή διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμμένος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή η πλειοψηφία να ενισχυθεί.
Σε δηλώσεις του χθες στο Mega ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει συνεργασία και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ.
Αφού υποστήριξε ότι «υπάρχουν στην ΝΔ εξαιρετικές μονάδες που δεν μπορεί να μην στηρίξουν μια συμφωνία την οποία ψήφισαν το καλοκαίρι» ο κ.Καμμένος τόνισε ότι «καραμανλικοί και άλλοι βουλευτές» θα στηρίξουν την κυβέρνηση στις επερχόμενες  ψηφοφορίες για το ασφαλιστικό και τα προαπαιτούμενα.
«Αποστασία θα ήταν αν (ο βουλευτής της ΝΔ που θα ψηφίσει) άλλαζε την πολιτική του γραμμή», είπε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να στηρίξουν την χώρα.
Όπως είπε, ακόμα και οι πολίτες «στο καφενείο, στην γειτονιά» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήξεραν ότι υπάρχει συμφωνία με προαπαιτούμενα.
«Αν η ΝΔ απαλλαγεί από το σύστημα Σαμαρά και όσους έφερε από το ΛΑΟΣ, μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη», είπε ο κ.Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως υπήρχε και δυνατότητα για σχηματισμό ευρύτερης κυβέρνησης, «αν ο κ. Μεϊμαράκης είχε απαλλαγεί από τους Σαμαρά, Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και τους Μπαλτάκους».
Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρχει συνεργασία και με το ΠΑΣΟΚ «αν η κ. Γεννηματά είχε απαλλαγεί απο τον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Στην παρατήρηση ότι για οποιαδήποτε μορφής συνεργασία «για τους άλλους, οι ΑΝΕΛ είναι το εμπόδιο», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «αν αποφασίσει ο πρωθυπουργός πως δεν επιθυμεί άλλο την συνεργασία μαζί μας, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες (πολιτικοί)».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, κατέθεσε στην συζήτηση πρόταση για αύξηση των εισφορών και των εργοδοτών και των εργαζομένων - περίπου 1% εκατέρωθεν - ενώ σε ότι αφορά τα «9 σημεία» που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, είπε οτι «κάποια από αυτά έχουν λογική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης