Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση ξεπούλησε τις τράπεζες - Ανοικτό το ενδεχόμενο εξεταστικής

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Η κυβέρνηση ξεπούλησε τις τράπεζες - Ανοικτό το ενδεχόμενο εξεταστικής
Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να συζητά τόσο σημαντικά ζητήματα σε κλειστές συσκέψεις είπε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ
Ανοικτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τις τράπεζες άφησε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης.
«Η κυβέρνηση ξεπούλησε τζάμπα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Προκάλεσε καταστροφή και ζημίωσε το δημόσιο.
Φόρτωσε νέα βάρη στους φορολογούμενους.
Αντί να πανηγυρίζει ας ετοιμάσει την απολογία της.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες και δεν διαγράφονται", τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του αναφορικά με το ασφαλιστικό και τον κατηγόρησε ότι συνεχίζει «το παιχνίδι ανευθυνότητας» στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Ο κ.Πλακιωτάκης υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συζητά τόσο σημαντικά θέματα σε «κλειστές συσκέψεις» αναφερόμενος προφανώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Δεν μπορεί από τη μια να καταθέτει έναν προϋπολογισμό που προβλέπει περικοπές από συνταξιούχους περίπου 2 δισ. και από την άλλη να ισχυρίζεται τα αντίθετα.
Δεν μπορεί εδώ και καιρό ο αρμόδιος υπουργός να προαναγγέλλει περικοπές στις χαμηλές συντάξεις και ο πρωθυπουργός να προσποιείται πως δεν ήξερε.
Δεν μπορεί στο κάτω κάτω της γραφής να μιλά για συνεννόηση και ταυτόχρονα να βρίζει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος έχει εξανεμίσει από καιρό την αξιοπιστία του και πολύ περισσότερο όταν η έως τώρα εμπειρία καταδεικνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του ποτέ δεν ήθελαν τη συνεννόηση και αυτό το απέδειξαν πολλές φορές τόσο από τη θέση της αντιπολίτευσης όσο και ως κυβέρνηση» υποστήριξε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης