Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης (αν. υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Δεν θα υπάρξουν διαρροές για το ασφαλιστικό

Βερναρδάκης (αν. υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Δεν θα υπάρξουν διαρροές για το ασφαλιστικό
Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι σταθερή υποστηρίζει ο κ.Βερναρδάκης
Την εκτίμηση ότι κατά την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η κυβέρνηση δεν θα έχει διαρροές διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χρ. Βερναρδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 είναι σταθερή.
Ερωτηθείς για τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό η κυβερνητική αυτή πλειοψηφία να διευρυνθεί ο κ.Βερναρδάκης υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει στο που μπορεί να αναφέρεται η κα.Γεροβασίλη.
«Δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο θέμα το οποίο δεν γνωρίζω.
Από τη δική μου τη μεριά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπάρχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία είναι σταθερή, στους 153, βέβαια δεν είναι πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βερναρδάκης.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο υπουργός υποστήριξε πως πρόκειται πράγματι για ένα πολύ βαρύ νομοσχέδιο, αναγνώρισε πως θα αποτελέσει ένα ακόμα τεστ για την κυβέρνηση αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως θα περάσει χωρίς να υπάρξουν διαρροές βουλευτών.
«Πιστεύω ότι σε όλα τα νομοσχέδια από δω και πέρα σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες πρέπει ο διάλογος να είναι όσο γίνεται πιο ανοιχτός, πιο διαφανής και να επιζητώνται συνεργασίες ή συναινέσεις ακόμα και α λα καρτ.
Νομίζω ότι η Βουλή θα πρέπει να αναβαθμίσει έτσι κι αλλιώς και τον πολιτικό της διάλογο και τις πρωτοβουλίες της ώστε πράγματι για τα επόμενα πολλά χρόνια να υπάρξει ένα άλλου τύπου πολιτικό σύστημα και άλλου τύπου παρεμβάσεις με ευρύτερες συναινέσεις.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου προφανές ότι πρέπει να συμβαίνει όχι μόνο σήμερα αλλά και πάντοτε.
Σήμερα που δεν έχουμε να διαχειριστούμε μόνο ένα νόμο, αλλά έχουμε να διαχειριστούμε την ελληνική κοινωνία του μέλλοντος και να θέσουμε τις βάσεις μεγάλων, διαρθρωτικών αλλαγών, που πρέπει να γίνουν αυτό το πράγμα πρέπει να αποτελεί σημείο πεδίο συζήτησης και πολλές φορές και ad hoc συναινέσεων ή πλειοψηφιών σε πάρα πολλά θέματα» επεσήμανε ο κ.Βερναρδάκης.
Ερωτηθείς αν η Ένωση Κεντρώων θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμα κυβερνητικό εταίρο, ο κ.Βερναρδάκης εκτίμησε ότι ενδεχομένως μια τέτοια διεύρυνση να μην είναι της παρούσης.
«Δεν το ξέρω αυτό να σας πω την αλήθεια.
Ο πρωθυπουργός οφείλει ναι σέβεται κάθε πολιτική δύναμη, η οποία εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και μπορεί να συμβάλει με κάποιες προτάσεις.
Προφανώς, ανεξαρτήτως του ποιος λέει τι, γιατί υπάρχει ένα θέμα του τι λέει, κάθε άποψη και κάθε πρόταση θα πρέπει να εξετάζεται και υπό αυτή την έννοια μίλησε ο πρωθυπουργός.
Δεν νομίζω ότι είναι της ώρας μία τέτοια συνεργασία ή μία τέτοια διεύρυνση, αλλά βεβαίως στην πολιτική κανείς δεν ξέρει πως εξελίσσονται τα πράγματα.
Είναι γεγονός αυτό» είπε ο κ.Βερναρδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης