Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Λύση μόνο με οικουμενική κυβέρνηση – Δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Λεβέντης: Λύση μόνο με οικουμενική κυβέρνηση – Δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρτύριο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την θέση ότι λύση στα προβλήματα της χώρας θα δοθεί μόνο με οικουμενική κυβέρνηση διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
«Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση, διότι μόνο έτσι θα βρεθεί λύση.
Αυτή η "καρεκλομανία", να μένει κάποιος στην καρέκλα του χωρίς να κάνει τίποτα θα καταστρέψει την Ελλάδα» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Λεβέντης, υπογραμμίζοντας πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι «έπρεπε να ασχοληθεί μόνο με τη ΝΔγια να γίνει οικουμενική Κυβέρνηση».
«Εμάς τι να μας κάνεις, είπα στον Τσίπρα, την Ένωση Κεντρώων, τον Θεοδωράκη, την Γεννηματά, εσείς που καταστρέψατε την χώρα, πρέπει να συμπράξετε» είπε ο κ.Λεβένης, ο οποίος χαρακτήρισε μαρτύριο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.
«Επί μιάμιση ώρα ο Τσίπρας έλεγε για το Προσφυγικό, όσα λένε κι οι εφημερίδες.
Ύστερα 45 λεπτά μιλούσε για το Ασφαλιστικό.
Δεν έλεγε το σχέδιο του, αλλά τους κινδύνους για την χώρα, πχ. ότι θα γίνει ρυθμιστής στο Αιγαίο η Τουρκία.
Το ίδιο έκανε και στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι θα μειωθούν οι συντάξεις
Το πονηρό "σχέδιο Τσίπρα" προέβλεπε να τα δώσει όλα στο Προσφυγικό, για να χαλαρώσουν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό, διότι ξέρει ότι οι βουλευτές δεν θα το ψηφίσουν» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος είπε πως βάσει πληροφοριών που έχει, υπάρχουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι από την «ομάδα των 53» που δεν πρόκειται να ψηφίσουν το Ασφαλιστικό.
Όπως είπε, η Ένωση Κεντρώων, δεν πρόκειται να δώσουν «εκβιαστική ψήφο», λέγοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την Κυβέρνηση, ακόμη κι αν του ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό, σε περίπτωση που 3-4 βουλευτές της συμπολίτευσης δεν στηρίξουν τα μέτρα.
«Η χώρα θέλει μια κυβέρνηση που να πείθει προς τα έξω.
Μια Ένωση Κεντρώων των 9 βουλευτών δεν θα δώσει σε μια κυβέρνηση αυτό που χρειάζεται, όπως δεν φτάνει για αυτό ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ.
Για αυτό εγώ προτείνω στον Τσίπρα μια οικουμενική Κυβέρνηση, μια κυβέρνηση συνασπισμού» υποστήριξε ο κ.Λεβέντης.
Αναφερόμενος στη στάση των υπόλοιπων αρχηγών στο Συμβούλιο, ο κ.Λεβέντης στάθηκε στην ξεκάθαρη θέση της Φώφης Γεννηματά, η οποία, όπως είπε, «προεξόφλησε ότι θα είναι "ωσεί παρούσα" κι ότι δέχεται να συζητήσει επί της ουσίας μόνο στην Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης