Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος: Είναι ήδη ψηφισμένη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις

Μητρόπουλος: Είναι ήδη ψηφισμένη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις
Ισχύει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου του 2015 τονίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος
Την θέση ότι έχει ήδη θεσπιστεί από το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε από 5 κόμματα και 222 βουλευτές η υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε όλες τις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα αναδρομικά (από 1-1-2015) διατυπώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Όπως λέει, στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2016, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ήδη στις αρμόδιες Επιτροπές και εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την 1η Δεκεμβρίου «επαναβεβαιώνεται η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για υποχρεωτική εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αφού ορίζεται ότι θα γίνει «η ένταξη από 1-9-2015 όλων των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) με χρηματοδότηση αποκλειστικά από ίδιες εισφορές».
«Συνεπώς οι κυβερνητικοί παράγοντες, που καθημερινά δηλώνουν σε διάφορους τόνους ότι μάχονται για μη επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, εμπαίζουν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μας.
Η δέσμευση για την εφαρμογή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος, που περιέχεται ρητά στο νέο υπερΜνημόνιο (ν. 4336/2015, σελ. 1020) και στο σχέδιο προϋπολογισμού έτους 2016 (σελ. 42), θα μειώσει τις επικουρικές συντάξεις και θα τις καταστήσει ένα απλό βοήθημα μέχρι να εξαϋλωθούν πλήρως, αφού η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τελική απίσχναση έως κατάργησής τους και την ενσωμάτωση του κελύφους της επικουρικής σύνταξης στη βασική» τονίζει ο κ.Μητρόπουλος, αναφέροντας πως «υπάρχει εντεινόμενη πίεση των δανειστών να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, όχι μόνο στις επικουρικές, αλλά και στις κύριες συντάξεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης