Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Ικανοποίηση για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό

Κυβερνητικές πηγές: Ικανοποίηση για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό
Τι ανέφεραν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες
Την ικανοποίησή τους για το κείμενο συμπερασμάτων, το οποίο συμπεριέλαβε τις ελληνικές θέσεις,  εξέφρασαν κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιβεβαιώθηκε ότι η ώθηση στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας θα γίνει με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγμάτευσης, ενώ απετράπη η ονομαστική αναφορά σε συγκεκριμένα κεφάλαια και στο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά τους.
Για την Ελλάδα, ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων θα συνδεθεί με τη συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Επίσης, ότι θα είναι μετρήσιμη η ανακοπή της ροής από την Τουρκία, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για παρακολούθηση των επιστροφών που πραγματοποιεί η Τουρκία στις χώρες προέλευσης.
Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, διασφαλίστηκε πως θα ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία για την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε διαδικασίες και μηχανισμούς παρακολούθησης, στους οποίους η Ελλάδα θα επιδιώκει να παίξει  σημαντικό ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης