Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαλολιάκος: Ναι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, αν καταγγελθούν τα μνημόνια

Μιχαλολιάκος: Ναι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, αν καταγγελθούν τα μνημόνια
Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο γ.γ. του κόμματος τόνισε ότι θα αποδειχθεί η αθωότητα τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων βουλευτών
Έτοιμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού εμφανίσθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» τόνισε ότι είναι ανοικτός σε συνεργασία με άλλα κόμματα -ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία-, αρκεί οι ηγεσίες τους να καταγγείλουν τα μνημόνια.
Αποκάλυψε ακόμη ότι εντός του κόμματός του υπάρχει ειδικό γραφείο, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την καταγραφή και επεξεργασία σκανδάλων, ενώ δεν απέκλεισε στο μέλλον να δουν το φως και άλλα βίντεο, όπως εκείνα με τον κ. Μπαλτάκο.
Ερωτηθείς για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι θα αποδειχθεί η αθωότητα τόσο του ιδίου όσο και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επιμένοντας ότι οι δηλώσεις του στον Νίκο Χατζηνικολάου διαστρεβλώθηκαν και ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό τόνισε ότι πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε περιοχές εκτός πόλεων.
«Η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κατάσταση ανάγκης και με μοναδικό στόχο την καταγγελία των μνημονίων», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος, προσθέτοντας ότι «εάν υπήρχε μια περίπτωση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, θα της δίναμε την ψήφο μας, για να καταγγείλει τα μνημόνια».
Μιλώντας για τις πολλές ψήφους που πήρε η Χρυσή Αυγή από τους ένστολους στις τελευταίες εκλογές, υπογράμμισε ότι είναι λογικό οι άνθρωποι που φορούν στολή να βλέπουν θετικά το κόμμα του, καθώς θέτει πολύ υψηλά στην ιεραρχία του κράτους τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και τα Σώματα Ασφαλείας.
«Πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα τα ποσοστά μας εάν δεν υπήρχε αυτή η πολεμική ενός ολόκληρου συστήματος εναντίον μας. Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τις θέσεις ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, που βλέπει ότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο με τα μνημόνια και, επιπλέον, είδε να λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις και το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές.

- Πού αποδίδετε τη μεγάλη αποχή που καταγράφηκε στις εκλογές;
«Το αποδίδω σε έναν συνδυασμό πραγμάτων. Πρώτο και κυριότερο, είχε κουραστεί ο κόσμος από τις αλλεπάλληλες εκλογές. Επίσης, πολλοί κάτοικοι των Αθηνών, που ψηφίζουν στην επαρχία, δεν πήγαν να ψηφίσουν, λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους».

- Πρόσφατα, επισημάνατε πως προτίθεστε να πάτε στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτείτε με τους δανειστές μας, στην περίπτωση που αναλάβετε τα ηνία της χώρας ή βρεθείτε σε μια συγκυβέρνηση. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λέγατε στο παρελθόν, αναφορικά με τους δανειστές μας, τους οποίους χαρακτηρίζατε τοκογλύφους, σημειώνοντας, μάλιστα, πως δεν αναγνωρίζετε το χρέος της χώρας, καθώς είναι πλασματικό;
«Καταρχήν, δεν μπορώ να πάω στις Βρυξέλλες, καθώς έχω απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Πάντως, εάν μιλούσα με τους δανειστές μας. θα το έκα­να για να καταγγείλω. Υπό αυτήν την έννοια, θα πήγαινα. Το σημαντικό είναι να καταγγείλουμε το χρέ­ος, πράγμα που δεν έκανε ο κ. Τσίπρας, παρά τα όσα έλεγε πριν γίνει πρωθυπουργός. Τα χρήματα που υποτίθεται χρωστά η χώρα είναι ο ορισμός του επαχθούς χρέους».

- Θα πηγαίνατε σε διαπραγμάτευση με τη Μέρκελ και πώς θα αντιδρούσατε εάν δεν αποκομίζατε αυτό που προσδοκούσατε;
«Θα πήγαινα και το πρώτο θέμα που θα έθιγα θα ήταν το κατοχικό δάνειο. Εάν δεν ικανοποιείτο το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα υπήρχε συνέχεια της συζητήσεως».

- Υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχετε σε κάποιου είδους συγκυβέρνηση;
«Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο και μάλλον αδύνατον. Θα μπορούσε να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή, σε μια κατάσταση ανάγκης και με μοναδικό στόχο την καταγγελία των μνημονίων. Τα μνημόνια δεν πρόκειται να σώσουν την πατρίδα, αντίθετα τη βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην ύφεση, την ανεργία, την ανέχεια».

- Ακόμη και σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα δίνατε την ψήφο σας;
«Ναι. δεν μας ενδιαφέρει αυτό το πράγμα, μπορεί αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού να είναι και δεξιά. Εάν, για παράδειγμα, η ΝΔ με τη νέα της ηγεσία αλλάξει γραμμή πλεύσης, καταδικάσει τα μνημόνια και πει ότι ήταν λάθος που τα ακολούθησε, τότε δεν θα είχαμε αντίρρηση να συμβάλουμε με την ψήφο μας».

Η δίκη και η δολοφονία Φύσσα

Στο προσκήνιο παραμένει η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και όσο εξελίσσεται, αναμένεται να προσελκύει, ολοένα και περισσότερο, τα φώτα της δημοσιότητας. «Είμαστε αθώοι και θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Αυτό που έχει γίνει είναι από νομικής απόψεως ένα τερατούργημα, μια πολιτική σκευωρία», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής.

- Μιλώντας στον RealFMκαι τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναλάβατε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση...
«Έγινε μια τερατώδης διαστρέβλωση του περιεχομένου των δηλώσεών μου. Δεν υιοθετώ κανένα έγκλημα. Πήραν κάποιοι μια φράση και την απομόνωσαν από την υπόλοιπη πρόταση. Εγώ είπα ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ένα ολόκληρο κόμμα για την πράξη ενός οπαδού του, η οποία, όπως τόνισα, είναι σε όλες τις περιπτώσεις καταδικαστέα. Ακόμη και στο γραπτό κείμενο της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης η επόμενη πρότασή μου αρχίζει με τη λέξη "αλλά”. Γνωρίζετε εσείς ελληνική πρόταση που να αρχίζει με το "αλλά"; Δεν υπάρχει. Εγώ όταν μίλησα σε αυτήν τη συνέντευξη, για πολιτική ευθύνη, εννοούσα το πολιτικό κόστος που υποστήκαμε από αυτήν την υπόθεση. Από το γεγονός πως ένας οπαδός της Χρυσής Αυγής έκανε αυτό το έγκλημα. Μάλιστα, πριν πάρει τον λόγο ο κ. Χατζηνικολάου, συμπλήρωσα ότι ποινική ευθύνη δεν έχουμε. Επομένως, εάν έλεγα ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, όπως για παράδειγμα έκανε η 17Ν, δεν θα είχα και την ποινική ευθύνη; Άρα, για να λέω πως δεν έχω ποινική ευθύνη, κάτι άλλο εννοούσα με αυτό που είπα και όχι ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη... Και συμπληρώνω, μάλιστα, στη συνέντευξη: "όπως ακριβώς έγινε στις υποθέσεις Τεμπονέρα και Λαμπράκη”, που δεν κατηγορήθηκαν τα πολιτικά κόμματα. Μάλιστα, ο κ. Χατζηνικολάου κατάλαβε τι εννοούσα και δεν μου έκανε διευκρινιστική ερώτηση».

- Πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, να λέει σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής «ό,τι κινείται σφάζεται...». Όπως αναμενόταν, προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος... Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;
«Κακώς ειπώθηκε αυτό. Όμως, στο ίδιο βίντεο επισημαίνεται -και δεν αναφέρεται- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί εντολή από το κόμμα για πράξεις βίας. Τότε, μάλιστα, είχα βγάλει και μια εγκύκλιο, η οποία υπάρχει στη δικογραφία, στην οποία έλεγα ότι όποιες πράξεις γίνονται από τις τοπικές οργανώσεις επιβάλλεται να είναι νόμιμες. Οι φυλλάδες δεν αναφέρουν όλο το γεγονός, αλλά περιορίζονται σε μια φράση, που κακώς λέγεται. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν θεώρησε ότι είναι κάτι σοβαρό και το έβαλε στα αναγνωσθέντα έγγραφα. Πρόκειται για μια συζήτηση, που αναφέρεται σε γενικά και αόριστα θέματα. Να σημειωθεί ότι αυτή η ομιλία που καταγράφεται στο βίντεο έγινε το 2012. δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

- Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι σε αυτό το βίντεο φαίνεται η προδιάθεση που υπήρχε για τέλεση βίαιων πράξεων. Εσείς τι λέτε;
«Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Αρκετά κακούργησε εναντίον μας ο Τύπος και οι τηλεοράσεις. Οι χρυσαυγιάδες κράτησαν έναν ολόκληρο χρόνο, όπου όλα τα δελτία των μεγάλων καναλιών έπαιζαν 30 λεπτά με τρία τέταρτα μόνο λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής. Ο λαός, όμως, τους απάντησε, βγάζοντας τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή».

Οι σχέσεις του με την Εκκλησία

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής τόνισε με έμφαση ότι βρίσκεται κοντά στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία, αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά στο CRASH ότι αμέσως μετά την αποφυλάκισή του επισκέφθηκε τον ιερέα που λειτουργεί στην Εκκλησία της γειτονιάς του για να πει τις πρώτες του σκέψεις.

- Ποια είναι η σχέση σας με την Εκκλησία; Εκκλησιάζεστε συχνά;
«Πολύ πρόσφατα πήγα στην Εκκλησία... Μάλιστα, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα μόλις βγήκα από τη φυλακή ήταν να επισκεφθώ τον ιερέα της γειτονιάς μου, ο οποίος χάρηκε πάρα πολύ μόλις με είδε».

- Βλέπετε πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να εξαλειφθούν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία;
«Δεν το κρύβουν. Μετά την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου στα όσα είπε η κα Σία Αναγνωστοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδιπλώθηκε προσωρινά. Υπολογίζουν τις ψήφους και δεν το τολμούν ακόμη».

- Πώς σχολιάζετε την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο θέμα που δημιουργήθηκε;
«Ήταν πολύ θετική η αντίδρασή του».

Το ειδικό γραφείο για τη διαφθορά

Ιδιαίτερη αίσθηση και έντονες συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσουν τα όσα είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφορικά με τη διαφθορά και τις κινήσεις που πραγματοποιεί το κόμμα του σε αυτόν τον τομέα. Τόνισε με έμφαση ότι υπάρχει ειδικό γραφείο εντός της Χρυσής Αυγής που ασχολείται αποκλειστικά με σκάνδαλα και διαφθορά πολιτικών και άλλων προσώπων.

- Οι καταγγελίες σας για οικονομικές καταχρήσεις κομμάτων είναι συνεχείς... Έχετε κάποιο φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία;
«Υπάρχουν και έχουν δημοσιοποιηθεί όλα αυτά. Για παράδειγμα, ο Τσουκάτος πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα και τα πήγε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, του Μαντέλη του βρήκανε λογαριασμό στην Ελβετία κ.λπ.».

- Η Χρυσή Αυγή, εκτός των γνωστών υποθέσεων, έχει κάποιο ειδικό τμήμα, κάποιο γραφείο, που να ασχολείται αποκλειστικά με σκάνδαλα;
«Βεβαίως και έχει».

- Δηλαδή, πραγματοποιείτε και δικές σας έρευνες...
«Ναι, πάντα, φυσικά, σε νόμιμη βάση».

- Υπάρχει ενδεχομένως και κάποια υπόθεση που έχετε ανακαλύψει και την οποία θα δώσετε στη δημοσιότητα;
«Ενδεχομένως. Αυτά θα τα δούμε εν καιρώ... Πάντως, ήδη έχουμε προβεί σε αποκαλύψεις. Όπως το βίντεο Μπαλτάκου, που αποκάλυψε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν παραπέμφθηκε τελικά στη Δικαιοσύνη για τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών. Αντώνη Λιόγα, ο οποίος ανέφερε ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ηλίας Κασιδιάρης για το βίντεο, καθώς η επίμαχη συνομιλία αφορούσε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης».

- Υπάρχουν και άλλα βίντεο, όπως αυτό με τον κ. Μπαλτάκο;
«Όλα εν καιρώ... Μπορεί κάποιο βίντεο να μας εμφανιστεί από το πουθενά. Έτσι εμφανίσθηκε και αυτό με τον κ. Μπαλτάκο... Κάποιοι που μας θεωρούν αξιόπιστους μάς παρέχουν υλικό, το οποίο ξέρουν ότι θα το δημοσιοποιήσουμε».

Για την κυβέρνηση και τη νέα Βουλή

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετά την άνετη επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, σημείωσε με έμφαση ότι, αυτήν τη στιγμή, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίπαλο. Σχολιάζοντας τη σύνθεση της νέας Βουλής επισήμανε, αναφερόμενος στο Ποτάμι, ότι πρόκειται για ένα περιστασιακό μιντιακό φαινόμενο και αυτό φαίνεται από την αντίδραση του κόσμου.

- Πώς είδατε την τοποθέτηση του κ. Νίκου Βούτση στη θέση του προέδρου της Βουλής;
«Περιμένουμε και θα δούμε. Αναμένουμε να τηρήσει τις διαδικασίες».

- Στη νέα Βουλή είχαμε και την είσοδο ενός νέου κόμματος, της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο;
«Ο κ. Λεβέντης εμφανίζεται ως κατακριτής, εν γένει, του πολιτικού συστήματος, ενώ είναι γνωστό ότι έχει πολιτευτεί και με τη ΝΔ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα. Από εκεί και πέρα, είχε ένα κανάλι το οποίο στη συνέχεια πούλησε, όπως έκανε και το ΚΚΕ. Επομένως, δεν βλέπω να είναι ο “Δον Κιχώτης της ιστορίας».

- Πιστεύετε ότι μπορεί να συμπράξει ο κ. Λεβέντης με τον κ. Τσίπρα;
«Φυσικά. Ο ίδιος ο κ. Λεβέντης έχει δηλώσει ότι, εάν ο κ. Τσίπρας του ικανοποιήσει κάποια αιτήματα που έχει, θα συμπράξει και θα δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης».

- Εδώ και μήνες, λίγο μετά την πρώτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε σφοδρή κριτική για διάφορα θέματα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή δεν ασχολήθηκε με τον κ. Καμμένο. Γιατί;
«Ναι, δεν κάναμε κάποια επίθεση στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου, αλλά δεν έχουμε και κάποια σχέση μαζί του».

Η διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

Αδιάφορο, όπως τόνισε, τον αφήνουν οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, επισημαίνοντας με έμφαση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη δεξιά στροφή που επιχειρεί κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης.

- Με ποιον από τους υποψηφίους της ΝΔ θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;
«Με κανέναν».

- Πώς βλέπετε την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη;
«Δεν ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά της ΝΔ».

- Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εάν αναλάβει τα ηνία της ΝΔ, θα επιχειρήσει μια δεξιά στροφή της παράταξης, στοχεύοντας και στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Σας ανησυχεί αυτό το ενδεχόμενο;
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πάντως, η όλη διαδικασία στη ΝΔ "μπάζει νερά". Κι αυτό διότι, το να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε με 3 ευρώ και να ψηφίζει για αρχηγό κόμματος, δεν είναι και τόσο αξιόπιστο. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για δικούς του λόγους, να δώσει εντολή να πάνε κάποιες χιλιάδες και να ψηφίσουν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο...».

- Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τον Άδωνι Γεωργιάδη στην περίπτωση που αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ;
«Αναλόγως με την πολιτική που θα εφαρμόσει. Πάντως, μέχρι στιγμής, έχω ακούσει τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι, εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε και πως εκείνος έκανε τις απολύσεις και όχι ο Τόμσεν. Αυτά δεν δημιουργούν ένα κλίμα συνεργασίας».

Πολιτική και οικογένεια

Κατηγορηματικά αρνητικός ήταν ο κ. Μιχαλολιάκος αναφορικά με το εάν θα ήθελε η κόρη του ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική. Σε ερώτηση εάν θα ήθελε το μοναχοπαίδι του να ακολουθήσει την πολιτική του καριέρα, όπως για παράδειγμα έκανε η Λε Πεν στη Γαλλία, σημείωσε με έμφαση: «Όχι, γιατί η πολιτική είναι μια πολύ βρόμικη υπόθεση που αλέθει ψυχές...».

- Λαμβάνετε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας για την οικογένειά σας;
«Τα προβλεπόμενα από τον νόμο».

- Αυτήν τη στιγμή, σας έχει διαθέσει το κράτος αστυνομικούς για τη φύλαξή σας;
«Ακόμη όχι, αλλά οι αρμόδιοι της Αστυνομίας μάς είπαν ότι θα έχουμε κάλυψη τόσο εγώ όσο και οι βουλευτές του κόμματος».

- Στην προστασία τη δική σας έχετε μόνο αστυνομικούς ή και δικούς σας ανθρώπους;
«Έχω κάποιους φίλους που με συνοδεύουν, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα ούτε να οπλοφορούν ούτε να με προστατεύουν».

Τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής

«Δεν απέκτησα κανένα περιουσιακό στοιχείο στη ζωή μου, ακίνητο ή κινητό, ούτε αυτοκίνητο δεν έχω, διότι δεν οδηγώ, δεν έχω αγοράσει τίποτε. Έχω ένα εξ αδιαιρέτου ακίνητο στη οδό Φιλολάου, το οποίο είναι κληρονομιά από τον παππού μου. Και η γυναίκα μου έχει μια κληρονομιά από τον παππού της», είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για την προσωπική του περιουσία.

- Σας έχει κοπεί η κρατική επιχορήγηση, έτσι δεν είναι;
«Ακριβώς, συντηρούμαστε από τους μισθούς μας».

- Χωρίς χρήματα από το κράτος, πώς συντηρείτε το κόμμα σας; Λαμβάνετε, ίσως, κάποια χρήματα από δωρεές επιχειρηματιών;
«Έχουμε ακριβώς 19 υπαλλήλους, τους οποίους πληρώνουμε από τους μισθούς των βουλευτών. Τα ενοίκια των γραφείων μας ανά την Ελλάδα, τα καλύπτουν τα μέλη μας και έτσι προχωρά το κόμμα».

- Κάποιος επιχειρηματίας σάς έχει προσεγγίσει για να σας δώσει κάποια χρήματα;
«Ουδείς...».

- Πιστεύετε πως πρέπει να κλείσουν τηλεοπτικοί σταθμοί, να πάνε φυλακή εκδότες και να τους κατασχεθούν οι περιουσίες τους, όπως ζητούν σε κάθε ευκαιρία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και βουλευτές από άλλους πολιτικούς χώρους;
«Εγώ δεν γνωρίζω τι γίνεται, αλλά αν το κρίνει η Δικαιοσύνη... Απ’ ό,τι λέγεται, χρωστούν πολλά χρήματα, αλλά πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν τα δάνειά τους, εάν πιεστούν».

- Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας ή έχετε διαφορετικό πλάνο για την ελληνική οικονομία;
«Δεν είμαστε μαρξιστές για να αρνούμαστε την ελεύθερη οικονομία. Είμαστε, όμως. υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και όχι υπέρ της νεοφιλελεύθερης οικονομίας, υπάρχει διαφορά».

- Για μια πραγματική ανάπτυξη θα απαιτηθούν και επενδύσεις από το εξωτερικό, θα πρέπει ξένοι επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα...
«Δεν χρειάζεται αυτό. Εάν είχαμε ένα τίμιο κράτος και υπήρχαν πραγματικά κίνητρα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες πλούσιοι που θα επένδυαν στη χώρα μας».

Για τη Ρωσία

Ο γεωπολιτικός προσανατολισμός της Ελλάδας επιβάλλεται να περιλαμβάνει και τη Ρωσία, σημείωσε στο CRASH ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος. Τόνισε, μάλιστα, ότι είδε πολύ θετικά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, καθώς, όπως είπε. οι δυτικοί απέτυχαν να αναχαιτίσουν τους τζιχαντιστές.

- Η Χρυσή Αυγή διατηρεί καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν;
«Δεν υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες σχέσεις. Εμείς βλέπουμε γεωπολιτικά το όλο θέμα και θε­ωρούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται συμμάχους».

Για το μεταναστευτικό

Αναφορικά με το μείζον θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι είναι υπέρ των «κλειστών συνόρων», ασκώντας κριτική στους χειρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

- Τι θα κάνατε εσείς εάν ήσασταν κυβέρνηση;
«Θα προσπαθούσαμε να κλείσουμε τα σύνορα, θα δίναμε όμως, όπως προβλέπεται, σε όλους τους πρόσφυγες φαγητό, νερό και περίθαλψη, αλ­λά εκτός κατοικημένων περιοχών. Εδώ, με μια ανευθυνότητα, την οποία ονομάζουν αντιρατσιστική πολιτική, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες πεινασμένους ανθρώπους μέσα στον αστικό ιστό και δημιουργείται μια κοινωνική ζούγκλα».

Οι γυναίκες στον στρατό

- Πώς είδατε την πρόταση Καμμένου για εθελοντική στράτευση των Ελληνίδων;
«Πολύ θετικά. Εμείς αυτό το έχουμε προτείνει από το 1992. Όλες οι Ελληνίδες πρέπει να πηγαίνουν στα 18 τους στον στρατό, πλην λόγω μητρότητας».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης