Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κομισιόν: Καλωσορίζει την έγκριση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα – Σχοινάς: Προχωράμε στα επόμενα βήματα

Κομισιόν: Καλωσορίζει την έγκριση των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα – Σχοινάς: Προχωράμε στα επόμενα βήματα
Τώρα η Ε.Ε. θα είναι σε θέση να λάβει τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν
Την έγκριση του πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από το ελληνικό κοινοβούλιο, που ήταν απαραίτητα προκειμένου να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά και του ποσού των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καλωσόρισε η Κομισιόν.
Σε δηλώσεις του ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, τόνισε ότι η E.E. καλωσορίζει την υιοθέτηση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι τώρα η Ε.Ε. θα είναι σε θέση να λάβει τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε περιλαμβάνει όλες τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που είναι απαραίτητες για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών, συμπλήρωσε, ολοκληρώνουν την έκθεση αξιολόγησης, την οποία και θα υποβάλουν στην Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) που συνεδριάζει σήμερα, προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  εξετάζουν αν το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή συνάδει με τα συμφωνηθέντα.
Η θετική αξιολόγηση των θεσμών θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ που συνδέονται με την πρώτη δέσμη προαπαιτουμένων, αλλά και των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Το πράσινο φως αναμένεται να ανάψει σήμερα το ΕWG, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης