Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα – Η Βουλή ενέκρινε το πρόγραμμα, η κυβέρνηση μετρά απώλειες

tags :
Handelsblatt: Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα – Η Βουλή ενέκρινε το πρόγραμμα, η κυβέρνηση μετρά απώλειες
Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε το δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας αναφέρει ο Γερμανικός Τύπος
Στην εκτίμηση ότι κατά την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να περάσει έναν ακόμα σκόπελο παρά το γεγονός ότι κατέγραψε απώλειες συγκλίνουν τα δημοσιεύματα από τον Γερμανικό Τύπο.
«Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, επισημαίνοντας όμως και τις απώλειες των δύο βουλευτών.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», αναφέρει η Die Welt, η οποία σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του Spiegel, σχολιάζοντας ότι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναπνεύσει καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το κοινοβούλιο.
Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν πλέον δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης