Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Απόλυτα λογικό το αίτημα χαλάρωσης της λιτότητας λόγω προσφυγικού

Μουζάλας (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Απόλυτα λογικό το αίτημα χαλάρωσης της λιτότητας λόγω προσφυγικού
Δεν είμαι βέβαιος αν θα απαντηθεί θετικά από την Ευρώπη τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Την θέση ότι είναι απόλυτα λογικό το αίτημα για χαλάρωση της λιτότητας λόγω της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm και ερωτηθείς για το εάν κατόπιν των γεγονότων στο Παρίσι, η Ελλάδα πρέπει να βρει τρόπο περιορισμού των μεταναστευτικών ροών, ζητώντας από την Ευρώπη να χαλαρώσει την αυστηρή λιτότητα και να μας δώσει οικονομικό «οξυγόνο» για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Ευρώπης και της Ελλάδας ο κ.Μουζάλας εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός το έχει θέσει και το θέτει με διάφορους τρόπους.
«Δεν ταυτίζουμε την τρομοκρατία με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα επειδή οι έξι από τους τρομοκράτες σίγουρα ήταν Γάλλοι ή Βέλγοι, γραμμικά θα έπρεπε να ταυτίσουμε και τους Βέλγους με το προσφυγικό ή μεταναστευτικό;
Αυτή είναι η μία απάντηση.
Η δεύτερη απάντηση είναι ότι βεβαίως και θα πρέπει να έχουμε αυξημένα μέτρα ασφάλειας, να ενταθεί η προσοχή μας, να αναζητήσουμε κι άλλη βοήθεια από την Ευρώπη, παρότι και αυτή που έχουμε ζητήσει την έχουμε πάρει “κουτσουρεμένα” μέχρι τώρα.
Και το τρίτο είναι ότι ναι, εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες αλλά και τους λαούς που υποδέχονται τους πρόσφυγες, επομένως συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε μία πολύ λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα» υπογράμμισε ο κ.Μουζάλας.
Ερωτηθείς εάν τη στιγμή που Hollande και Renzi ζητούν χαλάρωση της λιτότητας, μπορεί και η Ελλάδα να επωφεληθεί από αυτή τη συγκυρία, ο κ.Μουζάλας είπε ότι πρόκειται για απόλυτα λογικό αίτημα.
«Αυτό το πράγμα είναι απόλυτα λογικό.
Πολύ λογικά το έχει θέσει ο πρωθυπουργός και το θέτει με διάφορους τρόπους.  
Δεν είμαι βέβαιος, αν πολύ λογικά, θα απαντηθεί θετικά από την Ευρώπη» τόνισε ο κ.Μουζάλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης