Τελευταία Νέα
Πολιτική

Daily Mail: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από τη Συνθήκη Σένγκεν λόγω προσφυγικού

tags :
Daily Mail: Οι Ευρωπαίοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από τη Συνθήκη Σένγκεν λόγω προσφυγικού
Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε. την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015
Για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιταλίας από τη Συνθήκη Σένγκεν λόγω των προσφυγικών ροών κάνει λόγο δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.
Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, σχεδιάζουν τη δημιουργία μιας «μίνι Σένγκεν», χωρίς της χώρες από τις οποίες διέρχονται οι πρόσφυγες.
Οι παραπάνω χώρες, οι οποίες ήταν οι πρώτες που συμμετείχαν στη Συνθήκη Σένγκεν, σχεδιάζουν επίσης την επανεισαγωγή αυστηρών ελέγχων στα σύνορα.
Το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ε.Ε. την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι από το Ισλαμικό Κράτος.
«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η Σένγκεν έχει πρόβλημα και όλα τα μέρη προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να ελαφρύνουμε το βάρος που δημιούργησε η προσφυγική κρίση», δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ στη βρετανική εφημερίδα.
«Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε μία λύση, αλλά συζητάμε μεταξύ μας διάφορε επιλογές πριν από τη σύσκεψη της Παρασκευής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης