Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα

Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους θεσμούς για το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα
Θα περιέχει εξαιρετικά δύσκολα μέτρα όπως π.χ. το Ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών
Την ώρα που η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σήμερα να ψηφίσει τα συμπληρωματικά προαπαιτούμενα μέτρα για να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της δόσης των 2 +10 δις ευρώ, κυβέρνηση και θεσμοί έχουν ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις για το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα έτσι ώστε να ανάψει το πράσινο φως και για τη δόση του 1 δις ευρώ της πρώτης δόσης του δανείου.
Το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα θα περιέχει πραγματικά δύσκολα και επώδυνα μέτρα για την κυβέρνηση, η οποία αναμφίβολα θα εντείνει την πίεση στο εσωτερικό της.
Συγκεκριμένα, στο πακέτο αυτό θα βρίσκονται τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών, το νέο μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων, κα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο αυτό θα πρέπει να «κλειδώσει» έως αύριο, όταν και είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν οι επικεφαλής των θεσμών, οι οποίοι και θα συναντηθούν για ακόμα μια φορά με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα έπρεπε να ψηφιστούν έως τα τέλη Νοεμβρίου, αν και το πιθανότερο είναι η ψήφιση τους να μετατεθεί για τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης