Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης
«Η χώρα μας ήδη αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά επώδυνη οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
«Πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης στο θέμα της τρομοκρατίας», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διεθνές δίκτυο CNBC, προσθέτοντας, πάντως, πως «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για ελληνικούς στόχους».
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
«Η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης», ανέφερε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας πως «η Ευρώπη θα πρέπει να μοιραστεί το βάρος του προβλήματος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φυσικά θα πρέπει να υπάρξει ανάμειξη και της Τουρκίας».
Διευκρινίζοντας, σχολίασε πως «ο διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πρέπει να γίνεται στην Τουρκία και στη συνέχεια η διοχέτευση των προσφύγων στις Ευρωπαϊκές χώρες να πραγματοποιείται κατευθείαν στις χώρες προορισμού χωρίς να περνούν μέσω της Ελλάδας».
«Η χώρα μας ήδη αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά επώδυνη οικονομική κρίση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά παραδέχτηκε ότι «δυστυχώς είναι αλήθεια ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες που μπαίνουν στην Ελλάδα είναι μέλη της ISIS γι’ αυτό και οι χώρες εισόδου σαν την Ελλάδα πρέπει να ενισχυθούν ώστε μαζί με τη FRONTEX να μπορούν να διαφυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να ασκηθεί στην Τουρκία επιπλέον πίεση από την Ευρώπη».
Όπως τόνισε στη συνέχεια, «το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα είναι να εγκλωβιστούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη, καθώς οι άλλες χώρες θα έχουν κλείσει τα σύνορά τους».
Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές πως «το προσφυγικό δεν είναι ένα πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας».
Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Τουρκία, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε πως «δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην Τουρκία αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση από την Ευρώπη στην Τουρκία ως προς τη διαχείριση της ροής των μεταναστών».
«Θα πρέπει να δούμε και τη βασική αιτία του προβλήματος που είναι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, απάντησε πως δεν βλέπει «προς το παρόν σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ως αποτέλεσμα αυτής της μεταναστευτικής κρίσης».
Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε, πάντως, σαφές «η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα για τους τουρίστες που την επισκέπτονται», ενώ πρόσθεσε πως «το φετινό καλοκαίρι είχαμε ρεκόρ τουριστών που επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους».
Τέλος, ανέφερε, «θα παρότρυνα τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για το καλό της οικονομίας, δυστυχώς όμως, τα δείγματα που έχει δείξει η Κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης