Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή σταθερότητας στην περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας, παρά ως μέρος του πολέμου».
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμμένος υποστήριξε πως το ζήτημα της τρομοκρατίας αφορά τους πάντες.
«Οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων» τόνισε ο κ.Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες» αλλά για «κάποιον που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι και αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν», γεγονός που όπως είπε, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν.
Πάντως ο κ.Καμμένος δεν δίστασε να επιτεθεί στην πολιτική που ακολούθησαν έως σήμερα οι Ευρωπαίοι, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή κατάσταση δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, «εάν εδώ και τέσσερα χρόνια η Ευρώπη επέβαλε στην Τουρκία να τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει για την επαναπροώθηση προσφύγων».
Επιπλέον, ο κ.Καμμένος απέρριψε το ενδεχόμενο κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι «η Τουρκία το επιχειρεί, αλλά αυτό δεν γίνεται».
Σημειώνεται πως νωρίτερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας είχε απορρίψει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ενέργειες κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης