Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή

Πάνος Καμμένος: Η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή
"Oι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο που παραδίδει την εθνική κυριαρχία", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος
«Η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή και πολιτικά σταθερή», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Ο ίδιος, μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του 7ο Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, υπογράμμισε ότι πρέπει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου άξονα, ο οποίος θα ξεκινά από τα Βαλκάνια και θα επεκτείνεται μέσω της Ελλάδας στις χώρες της Μέσης Ανατολής.
Όπως είπε, «εντός των πλαισίων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ήττα της ισλαμοτρομοκρατίας και του ισλαμοφασισμού».
Με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα, ώστε να σταματήσει η σφαγή στη Συρία και οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος για τις προσφυγικές ροές, σημείωσε ότι «καταφέραμε να περιορίσουμε τον ποταμό που ερχόταν προς τη μεριά της Ε.Ε.».
Περαιτέρω, τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν κανένα μνημόνιο που παραδίδει την εθνική κυριαρχία, η στήριξη του κόμματος στην κυβέρνηση απέτρεψε την πτώχευση της χώρας, προσθέτοντας  «εμείς θα στηρίξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και θα δώσουμε μάχη για να υπάρξουν επενδύσεις».
Όπως είπε, «εμείς, είμαστε εκείνη η πολιτική δύναμη που κατάφερε μετά από πέντε χρόνια να βγάλει την Ελλάδα από το αγγλικό δίκαιο.
Να βγάλει, δηλαδή, την Ελλάδα από την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, να βγάλει την Ελλάδα από την απειλή των δανειστών για κατάργηση των συνταγματικών επιταγών».
Τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο,  το Εθνικό Συμβούλιο, μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, θα προετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει το μεγάλο Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
«Ένα Συνέδριο δημοκρατικό, το οποίο θα είναι η αφετηρία μίας καινούριας μέρας και μίας καινούριας πορείας για το κίνημα αυτό που χτίσαμε όλοι μαζί.
Ένα Συνέδριο το οποίο θα επανεκλέξει δημοκρατικά όλες τις βαθμίδες, από τις συντονιστικές επιτροπές μέχρι και τον Πρόεδρο του Κινήματος», όπως είπε.
Κατά τον ίδιο, είναι σημαντικό ότι ο ελληνικός λαός σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις έθεσε ως προϋπόθεση τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε μία Κυβέρνηση η οποία αποτελεί το τέλος της μεταπολίτευσης και την αρχή μίας καινούριας πολιτικής στον τόπο μας.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «οι μέρες που έρχονται μετά τα τελευταία δύσκολα μέτρα που θα ψηφιστούν και με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε την βοήθεια για τις τράπεζες, θα είναι πολύ διαφορετικές από τις μέρες που μέχρι χθες ζήσαμε».
Τέλος, αναφερόμενος στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία έντιμη συμφωνία, παρά το γεγονός ότι τους χωρίζουν πολλά, σημειώνοντας ότι τους ενώνει το κύριο, δηλαδή η έξοδος της χώρας από τη μέγγενη των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης