Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη ( κυβ. εκπρόσωπος): Έγκλημα κατά της Γαλλίας, της Ευρώπης και της Δημοκρατίας

Γεροβασίλη ( κυβ. εκπρόσωπος): Έγκλημα κατά της Γαλλίας, της Ευρώπης και της Δημοκρατίας
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη,τόνισε ότι δεν πρέπει να συνδεθεί το θέμα ασφάλειας με μια λογική κλειστών συνόρων
«Έγκλημα κατά της Γαλλίας, κατά του γαλλικού λαού, έγκλημα κατά της Ευρώπης και της δημοκρατίας», χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη,  τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι.
Η ίδια, αφού τόνισε ότι παρακολούθησε σχεδόν όλη τη νύχτα με σοκ τα τεκταινόμενα, αυτό το εφιαλτικό γεγονός, αυτό το τεράστιο έγκλημα, υπογράμμισε  πως «η θλίψη μας για τα θύματα, για τους συγγενείς τους το δράμα που περνάνε, αλλά και όλους αυτούς ανθρώπους του Παρισιού που έζησαν αυτόν τον τρόμο, τον φόβο και τον ζουν ακόμη, νομίζω ότι είναι ένα πρωτόγνωρο, πρωτοφανές και συγκλονιστικό γεγονός».
Τόνισε δε, ότι δεν πρέπει να συνδεθεί το θέμα ασφάλειας με μια λογική κλειστών συνόρων.
Όπως είπε, «είναι μια έντονη, μια φρικτή δράση της τρομοκρατίας, μαζικά σε αθώους.
Και αυτό είναι που ξεπερνάει τη λογική, ότι μπαίνω σε ένα γήπεδο και δολοφονώ ό,τι βρεθεί μπροστά μου».
 «Η είσοδος τρομοκρατών δεν γίνεται με την ευθεία οδό», είπε η κ. Γεροβασίλη και υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν να μην το συνδέσουμε αυτό και να το μεταφέρουμε με τέτοιο κλίμα προς την ελληνική κοινωνία, αλλά και της Ευρώπης.
Διότι η λογική των κλειστών συνόρων είναι άλλο από το θέμα ασφάλειας, αυτό που προέκυψε σήμερα στη Γαλλία και έκλεισε τα σύνορά της, προφανώς για να ελέγξει ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «το θέμα των τεράστιων προσφυγικών ροών είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, δύσκολο στη διαχείρισή του, δυσεπίλυτο, με την έννοια ότι η αιτία η οποία παράγει τα τεράστια προσφυγικά κύματα δεν υφίεται.
Επομένως, δεν είναι πολύ εύκολο να μιλήσει κανείς για λύση.
Ωστόσο, η Ευρώπη, η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία, η γειτονική χώρα, όλοι, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με τον ορθολογικότερο τρόπο, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης