Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας στο bankingnews: Εγγυώμαι την ενότητα και την διεύρυνση της παράταξης - Η ΝΔ αν δεν αλλάξει θα χάνει

Τζιτζικώστας στο bankingnews: Εγγυώμαι την ενότητα και την διεύρυνση της παράταξης - Η ΝΔ αν δεν αλλάξει θα χάνει
«Η παράταξη δεν έχει χρόνο, η χώρα δεν έχει χρόνο - Όσοι υποστηρίζουν πως υπάρχει χρόνος, κρατούν ανοιχτούς λογαριασμούς με τα συμφέροντα» είπε ο κ. Τζιτζικώστας στο bankingnews.gr
O Απόστολος Τζιτζικώστας με συνέντευξή του στο www.bankingnews.gr λέει αυτό που θέλει ο κάθε ο πολίτης για την χώρα του.
Ο Θεσσαλονικιός Απόστολος Τζιτζικώστας θυμίζει ότι πήρε θετική ψήφο από τους επτά στους δέκα ψηφοφόρους και εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Τι απαντά στον χαρακτηρισμό του «αντάρτη» καθώς ήταν απέναντι στην κομματική υποψηφιότητα της ΝΔ.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποστηρίζει ότι «αν δεν αλλάξουμε θα ξαναχάσουμε.
Το πρόβλημα της παράταξης είναι η συρρίκνωσή της και η αποκοπή της από την κοινωνία.
Τιμώ και σέβομαι τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά έγιναν σημαντικά λάθη πριν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας».
Ο κ.Τζιτζικώστας θέλει μία νέα κοινωνική συμφωνία για την Οικονομία.
Επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ως άξονα το κράτος και το συντηρεί βάζοντας φόρους στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθεί η συνέντευξη του υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ. κ. Απόστολου Τζιτζικώστα

Η ΝΔ θα είναι ενωμένη μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου της ή θα εμφανισθούν τάσεις και φαινόμενα διάσπασης. Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης;

Απόστολος Τζιτζικώστας: Δεν αντιλαμβάνομαι ποιοι θέτουν και ξαναθέτουν το ζήτημα της ενότητας.
Η ΝΔ έχει ξανακάνει εσωκομματικές εκλογές το 2009 και βγήκε πιο δυνατή.
Την ενότητα την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι αλλά πάνω από όλα την εγγυάται η βάση του κόμματος.
Η υποψηφιότητά μου -και εκεί είναι η διαφορά με τις υπόλοιπες- δεν εκφράζει υποσύνολα.
Εκφράζει μια νέα συλλογικότητα της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που φιλοδοξεί και πρέπει να γίνει και σύγχρονη.
Στο πλαίσιο αυτό, εγγυώμαι με την ενότητα της παράταξης και κυρίως την διεύρυνσή της.
Το πρόβλημα της παράταξης δεν είναι η ενότητα.
Το πρόβλημα είναι η συρρίκνωσή της και η αποκοπή της από την κοινωνία.
Έχω ήδη πει πως την επόμενη ημέρα, για τις θέσεις των δύο αντιπροέδρων, πρώτιστα θα στραφώ προς τους υπόλοιπους τρεις υποψήφιους μου.

Είστε "αντάρτης" για την παράταξή σας αφού πήγατε απέναντι στην κομματική υποψηφιότητα, όμως κερδίσατε στις εκλογές ανάδειξης περιφερειαρχών. Αυτό είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για εσάς ,στην εκλογική ανάδειξη προέδρου;

Απόστολος Τζιτζικώστας: Στις περιφερειακές εκλογές η βάση της Νέας Δημοκρατίας και η κοινωνία αγκάλιασε την υποψηφιότητά μου και με τίμησε, δίνοντάς μου ποσοστό 72%.
Προσωπικά δεν έφυγα ούτε μια μέρα από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ έχασε την επαφή της με την κοινωνία με τους πολίτες ; Δεν εφάρμοσε στην πράξη τις βασικές ιδεολογικές της ιδέες και αρκετές φορές αντέγραψε στο ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας έχοντας ως βασικό άξονα το κράτος ενώ ξέχασε την ύπαρξη του ιδιωτικού τομέα . Έχει τον πολιτικό χρόνο η ΝΔ να πείσει την κοινωνία και να δημιουργήσει πλούτο για όλους;

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η ερώτησή σας νομιμοποιεί ακριβώς αυτό το οποίο λέω, από τη πρώτη στιγμή που κατέθεσα υποψηφιότητά μου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι πως δεν έχει ιδεολογικό στίγμα, ακριβώς γιατί έχασε στην κοινωνία τη μάχη των ιδεών.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη της χώρας και αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη.
Για αυτό λέω πως πρέπει τώρα να αλλάξουμε.
Γιατί αν δεν αλλάξουμε τώρα είναι σίγουρο πως θα ξαναχάσουμε.
Η παράταξη δεν έχει χρόνο, η χώρα δεν έχει χρόνο.
Όσοι υποστηρίζουν πως υπάρχει χρόνος, τους απαντώ πως χρόνο θέλουν μόνο αυτοί που κρατούν ανοιχτούς λογαριασμούς με τα συμφέροντα.
Όσοι θέλουν μια ΝΔ μικρή, ελεγχόμενη, και στάσιμη.
Μια Νέα Δημοκρατία που θα βρίσκεται σε μια κατάσταση αέναης στασιμότητας και μεταβατικότητας.
Και προφανώς έχω τονίσει πως χάσαμε ακριβώς γιατί απομακρυνθήκαμε από την ιδεολογία μας, αντιγράφοντας μεταξύ άλλων, τις κακές πρακτικές της νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ.
Έχω ήδη παρουσιάσει το Σχέδιο Αναγέννησης της χώρας που θα έχει ως πυλώνες ένα δίκαιο πολιτικό σύστημα που θα εξυγιάνει τη σχέση των κομμάτων με την κοινωνία, μια νέα κοινωνική συμφωνία για την Οικονομία, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αυξάνει τον πλούτο και δε θα διανέμει τη φτώχεια όπως κάνει τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και πάνω από όλα ένα Κράτος συνοχής που θα δημιουργεί δίχτυ προστασίας στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.
Αλλά αυτό πρέπει να το κάνουμε τώρα.
Και θα το κάνουμε.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μνημονίου είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει πολιτικές που δεν ταιριάζουν στην αριστερή ιδεολογία της. Αν φέρει αποτελέσματα, η ΝΔ θα έχει ρόλο στην πολιτική σκηνή;

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εσείς βλέπετε πως αποδίδει;
Δεν είδατε τη τρύπα που υπάρχει ήδη στα έσοδα των προηγούμενων μηνών;
Προσέξτε.
Μόνο των 10% της συμφωνίας είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Το τρίτο μνημόνιο είναι καθαρά το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προέκυψε λόγω της πρωτοφανούς ανικανότητας του κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά με τους Ευρωπαίους.
Ένα Μνημόνιο που διακατέχεται από τις εμμονές και τις ιδεοληψίες της Αριστεράς για να ξαναχτίσει ένα μεγάλο και υδροκέφαλο κράτος.
Πάνω στο βωμό αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολογεί ότι κινείται. Από τον ελεύθερο επαγγελματία, μέχρι τις επιχειρήσεις.
Πρόσφατα παρουσίασα τις βασικές προτάσεις μου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους τους Έλληνες, για την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, του τουρισμού και της ναυτιλίας, μέσα από 11 βασικούς πυλώνες και συγκεκριμένα μέτρα.
Επίσης, από την εμπειρία μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξέρω καλά, ότι το παραγωγικό μοντέλο δεν δουλεύει με τους παλιούς αυτοματισμούς.
Απεχθάνεται τα κλειστά γραφεία και την αναξιοκρατία.
Δεν συνυπάρχει με την ακινησία και τα προσκόμματα που βάζουν οι «βολεμένοι». Χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο Αναγέννησης της χώρας για τη μετα-Μνημονιακή Ελλάδα.
Χρειάζεται να φτιάξουμε ένα Κράτος αποτελεσματικό που θα σέβεται τους πολίτες. Χρειάζεται μια αναπτυξιακή λογική προσέλκυσης επενδύσεων και όχι επιβολής νέων φόρων.
Και εμείς αυτά θα πράξουμε για να υπερβούμε το Μνημόνιο.
Και ξαναλέω, πως πρέπει να τα κάνουμε τώρα.
Έτσι και μόνο έτσι μπορεί η ΝΔ να αποκτήσει ξανά ρόλο και θέση τόσο στην κοινωνία όσο και στην πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και εφαρμόζει το χειρότερο Μνημόνιο που έχει έρθει ποτέ στη χώρα. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν ευθύνες στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη;

Απόστολος Τζιτζικώστας: Τιμώ και σέβομαι τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά σκεφτείτε το μήνυμα που έστελνε στους πολίτες και τη βάση της ΝΔ, όταν το πρωί έλεγε πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει τη χώρα” και το βράδυ “ζητούσε από τον κ. Τσίπρα να γίνει συγκυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο τον ίδιο”.
Και σας ρωτώ:
Εσείς πως το κρίνετε αυτό;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

(Πρώτη Ενημέρωση: 00:03, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης